banner

Yangının nedeni belli oldu




Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi Rektörlük Binası’nda bir ay önce çıkan yangının nedeni belirlendi. Yangına asansör kablolarının neden olduğu ortaya çıktı

İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’nın raporu, üniversitede çıkan yangın sobataj mı, ihmal mi? sorusuna yanıt veriyor.

Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi binasındaki yangınla ilgili İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı'nın raporu açıklandı. 142 yıllık binayı harabeye çeviren yangının nedeni, asansör kabloları.

Raporda, 22 Ocak'taki yangın ayrıntıları ile anlatılıyor. Rapora göre, öğretim üyesi Birol Caymaz üniversiteden çıkarken güvenlik görevlisine, binadan yanık kokusu geldiğini söyledi.

Güvenlik görevlisi bunun üzerine, öğretim üyelerinin odalarının bulunduğu kata çıktı ve bir odada kağıtların tutuştuğunu farketti; alevlere yangın söndürme cihazıyla müdahale etti.

İtfaiyeye de haber verildi; 6 dakika sonra ekipler, binadaydı.

İki sayfalık raporun sonuç bölümüne göre yangın asansör dairesinde başladı; elektrik kabloları ısındı ve alevler yayıldı.

Bir öğretim üyesinin odasında aynı anda 4 farklı yerden alevler yükseldi ve sonuçta tarihi bina kül oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.