banner

Öğrenci şiddetine ‘AKUT’lu çözüm




İzmir Atatürk Ticaret Meslek Lisesi yönetimi, okulda öğrenciler arasında yaşanan şiddet olaylarını AKUT projesi kapsamında öğrencilere ekip ruhu kazandırarak çözüme kavuşturdu.

Okulda sıkça şiddet olayına karışan, derslere girmeyen, devamsızlık nedeniyle de başarısız olan öğrenciler, ''AKUT'' projesi kapsamında oluşturulan arama kurtarma timinde birlikte hareket etmeyi, sağlıklı iletişim kurmayı öğrenerek, şiddetten uzaklaştı.

Atatürk Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Nagehan Baykan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin dizilerdeki kabadayı karakterlerinden olumsuz etkilendiğini, lider olmak, kendini ifade etmek için o karakterler gibi şiddete başvurduğunu savundu.

Bu sorun karşısında disiplin cezalarının çözüm olmadığını, onun için yaklaşık 1 yıl önce Arama Kurtarma Timi (AKUT) projesini hayata geçirerek okulda sorun yaşayan öğrencileri bu projeye dahil ettiklerini anlatan Baykan, şöyle konuştu:

''Okulda sıkça şiddet olaylarına karışan çeşitli sınıflardan 15 öğrencimizden tim oluşturduk. Ders saati dışında İzmir Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde arama kurtarma eğitimleri aldılar. Eğitimlerde, afet anında nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenmelerinin yanı sıra, el ele vererek başka hayatları da kurtarabileceklerini öğrendiler. Bu, birlikte hareket edemeyen, birbirinin yaptığı işi engelleyen, engellerken de şiddet yollarını kullanan gençlere ekip ruhu kazandırdı.''

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.