banner

24 Mart'taki YGS’de din sorusu sorulacak




Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, 24 Mart’ta yapılacak YGS sınavında YÖK aldığı din sorusu kararını uygulayacaklarını belirtti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Ali Demir, ''Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖK'ün kontrolü altında. YÖK'ün aldığı kararların biz uygulayıcısıyız. Son YÖK toplantısında 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden zorunlu olmayan veya farklı bir müfredat alanlara 5 felsefe sorusu sorulsun' diye karar alındı. Bu kararı, 24 Mart'ta yapılacak sınavda uygulayacağız'' dedi.

ÖSYM Başkanı Demir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Senato Salonu'nda düzenlenen, ''ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı''na katıldı.

Demir, burada yaptığı konuşmada, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS), Yüksek Öğretim Kurumu'nun (YÖK), ortaöğretim kurumlarında Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'ni almak zorunda olmayan veya farklı müfredatla alan öğrencilerin, 2013-YGS Sosyal Bilimler testinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorularından muaf tutulmasına ve söz konusu öğrencilere felsefe alanından 5 soru sorulmasına karar verdiğini hatırlattı.

YGS'nin 24 Martta yapılacağını ifade eden Demir, ''Bildiğiniz gibi üniversite giriş sistemi YÖK'ün kontrolü altında. YÖK'ün aldığı kararların biz uygulayıcısıyız. Son YÖK toplantısında 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden zorunlu olmayan veya farklı bir müfredat alanlara 5 felsefe sorusu sorulsun' diye karar alındı. Bu kararı, 24 Mart'ta yapılacak sınavda uygulayacağız. Dolayısıyla Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi'nden almak zorunda olmayan ya da farklı bir müfredatla almak durumunda olan adaylarımız 5 felsefe sorusuyla değerlendirilecek, özellikle bu durumda olan adayları belki de rahatlatan bir karar oldu. Biz de bunu uygulayacağız'' diye konuştu.

ÖSYM Durum Analizi ve İstişare Toplantısı'nın yedincisini Ağrı'da yaptıklarını belirten Demir, ÖSYM'nin son 2 yılda yaşadığı süreci, rektörlerle paylaşacaklarını ve ÖSYM'nin gelecekte yapacakları çalışmalar hakkında da bilgi vereceklerini söyledi.

Demir, daha önce İstanbul, Sakarya, Malatya, Manisa ve Ankara'da da bu toplantıyı yaptıklarını ifade ederek, bugün de Ağrı'da yapılan bu toplantıyla tüm rektörlerle görüşme imkanı bulduklarını kaydetti.

Bu toplantıların, ÖSYM için yararlı olacağını belirten Demir, ''2010'da aldığımız ÖSYM'yi bugün ne duruma getirdiğimizi, sınavlarda hak ve adaleti tesis etmek adına yaptığımız sınav güvenliği çalışmalarını paylaşacak ve sayın rektörlere bundan sonraki çalışmaları sunup görüş ve önerilerini alacağız'' dedi.

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'a teşekkür eden Demir, Tekinarslan'ın, ÖSYM'nin, özerk bir kurum olduğu dönemde ilk yönetim kurulu üyelerinden biri olduğunu hatırlattı.

Demir, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof Dr. İrfan Aslan'a da organizasyon için teşekkür etti.

Bölgedeki üniversite rektörlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, basına kapalı devam etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.