banner

TUS ve DUS başvuruları başladı




13-14 Nisan tarihleri arasında yapılacak 2013 Tıpta Uzmanlık (TUS) ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık (DUS) İlkbahar Dönemi Başvuru Formu ve Başvuru Kılavuzu bugün ÖSYM’nin sitesinde yayımlandı.Yabancı Dil Testi TUS ve DUS'ta kaldırıldı

ÖSYM, TUS ve DUS’la ilgili başvuruların yayımlanan başvuru kılavuzuna göre 27 Şubat 8 Mart tarihleri arasında yapılacağını belirtti.

TUS ve DUS’ta yabancı dil testleri kaldırıldı. Yabancı dil puanını edinmek isteyen adayların Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı’na (YDS) girmeleri gerekmektedir. YDS başvuruları İlkbahar Dönemi başvuruları bugün sona eriyor

 

TUS İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu için tıklayın

DUS İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu için tıklayın

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) ile Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) İlkbahar Dönemi başvuruları 27 Şubat ile 8 Mart tarihleri arasında ÖSYM’nin sitesinde yayımlanan TUS ve DUS İlkbahar Dönemi Kılavuzu’na göre yapılacak. 13 Nisan’da DUS sınavı, 14 Nisan’da ise TUS sınavı yapılacak.

Yabancı Dil Testi TUS ve DUS’ta kaldırıldı

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçları ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (DUS) sonuçları ile tercih yapacak adayların 2013 YDS İlkbahar Dönemi Sınavına girmeleri gerekmektedir.  Ancak, geçmiş yıllarda KPDS ve ÜDS’ye girip geçerli puanı almış adayların (KPSS’ye girecek adaylar hariç) bu hakları, ilgili mevzuatta belirtilen şekilde geçerliliğini korumaktadır.

ÖSYM'nin TUS ve DUS adayları için yaptığı YDS açıklaması detayı için tıklayın

ÖSYM’nin sitesinde yayımlanacak kılavuza göre yapılacak başvuruların dağıtımı ve satışı yapılmayacak adaylar başvuruları TC kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklar

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.