banner

Bakan, o öğrenciyi karakoldan çıkarttı ve...




Bakan Kılıç, kendisine yumurta atma girişiminde bulunan ve gözaltına alınan genci, karakoldan çıkarttı ve karşına oturttu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Adana Çukurova Üniversitesi Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu'na yaptığı ziyaret sırasında kendisine yumurta atma girişiminde bulunan ve gözaltına alınan Emre Ersel E'nin serbest bırakılmasına sağlayarak kendisiyle baş başa görüştü.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, protesto girişiminin ardından genç hakkında Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi alan Bakan Kılıç, gencin karakolda gözaltında tutulduğunu öğrenince serbest bırakılmasını sağladı ve arzu etmesi halinde kendisiyle baş başa görüşmeyi istediğini iletti.

Emre Ersel E'nin görüşmeyi kabul etmesinin ardından Kılıç, akşam yemeğini yediği restorana getirilen gençle sohbet etti. Gencin yurttan atılmamasını da isteyen Bakan Kılıç, Emre Ersel E'nin babasıyla da telefon görüşmesi yaptı.

Suat Kılıç, Emre ile görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Biz hiçbir gencin yurttan veya okullardan dışlanmasını istemeyiz. Yurttan atmak ne demek? Ne yapacak o genç sokakta? Ama özgürlük sloganı atanların başkalarının özgürlük alanına yönelik saldırıları da demokrasiyle izah edilemez. Ben Emre'ye zaman ayırdım. Onu dinledim. Ona değer verdim. Sadece benim gibi düşünenlerin değil, aykırı düşünenlerin de Bakanı'yım. Bakanı değil, aslında ağabeyiyim. Emre ile Bakan öğrenci gibi değil, ağabey kardeş gibi konuştum. YÖK Yasası'na yönelik itirazları vardı. 'Bunlar sorun değil, o taslakta benim de itiraz ettiğim hususlar vardır' dedim. Kız arkadaşı evrim teorisine karşı oluşumuzu eleştirdi, 'kainatı ve insanı yoktan yaratan Allah, Allah insanı yaratmaktan aciz değil ki, atamız maymun olsun' dedim. Emre'yi yanıma alıp konuşmakla doğru olanı yaptım. Dinlemez, anlamaz veya istismar ederse bu kendi bileceği iştir.''

 

 

 

Emre Ersel E'ye protestocu gözüyle bakmadığını da belirten Kılıç, ''Ona bir kardeş, arkadaş gibi baktım, anlamaya çalıştım. Katılmadığı, onaylamadığı şeyler olabilir. Dinlemek, anlamak lazım. Söylediklerinde sorun yok. Sorun, ifade etme biçiminde var. Yumurta bir ifade biçimi değil. Belki de karşılıklı oturamayacağımızı, konuşamayacağımızı düşünüyorlar. Oysa onlara ön yargılardan uzak yaklaştığımızı bilmiyorlar. En azından medenice konuşmaya, açık yürekli tartışmaya açık olduğumuzu anladılar. Emre'ye 'ne zaman Ankara'ya gelirsen sana randevu vereceğim' dedim. Gelir mi, gelmez mi bilmem. Müzisyen bir genç, öz güveni var. Bu gençler bu ülkeye hizmet etmeli'' dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.