banner

İngilizce öğrenmenin 5 püf noktası




İngilizce öğrenmek için nelere dikkat etmeliyiz? İngilizce öğrenirken unutmamamız gereken 5 önemli nokta…

İngilizce öğrenmek; kariyerimiz, kişisel başarımız ve gelecek hedeflerimiz için çok önemli. Bu noktada İngilizce öğrenirken dikkat edilecek 5 püf nokta ile bu süreci daha kolay yaşamak mümkün. Wall Street Institute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar’a göre, İngilizce öğrenirken dikkat edilmesi gerekenler arasında; “Kararlı olmak, emek harcamak, dil öğreniminin bir beceri işi olduğunu görmek, pratik yapmak ve İngilizce öğrenilebilecek doğru kanalları seçmek” yer alıyor.

İngilizce öğrenmek istiyorsunuz, ancak bu süreç size çok uzun ve zor bir yolculuğu anımsatıyor. İngilizce eğitim yolculuğunuzda dikkat etmeniz gereken 5 püf noktaya odaklanıp, yola böyle başlarsanız, bu zorlu yolculuğu çok daha keyifli ve çok daha kolay yaşamak sizin elinizde.

Türkiye’de 2001 yılında kurulan Wall Street Institute (WSI), Türkiye’nin en büyük dil okulu olma özelliği taşıyor. Bugüne kadar Türkiye’de 50 binin üzerinde öğrenciye İngilizce eğitimi veren kurumun Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar, İngilizce dil eğitimi konusunda dikkat edilmesi gereken 5 püf noktaya odaklanıldığı taktirde mutlaka başarıya ulaşılacağını belirtiyor. Uçar’a göre bu püf noktalar; “Kararlı olmak, emek harcamak, dil öğreniminin bir beceri işi olduğunu görmek, pratik yapmak ve İngilizce öğrenilebilecek doğru kanalları seçmek.”

Toplum olarak, İngilizce öğrenme konusunda kendimizi şartladığımız kurallarımız olduğunu aktaran Uçar, sözlerine şöyle devam ediyor; “Kitaba bağlı öğrenime alışmış bir toplum olarak İngilizceyi sadece kitap, öğretmen ya da yurtdışına giderek öğrenebileceğimizi zannediyoruz. Halbuki dünyada 1 milyar insanın ikinci dil olarak İngilizce konuştuğunu göz önüne alırsak, ikinci dili herkesin yurtdışında öğrenmediği açık. İngilizce öğrenmeyi hedefleyen kişi, öncelikle  kararlı olmalı ve bunun için yeterli emeği sarf etmeli.” Kendimizi inandırdığımız bir diğer yanlış şartlanmanın ise, ‘İngilizceyi bir başkasından öğrenebiliriz’ düşüncesine kapılmak olduğunu belirten Uçar, dil öğrenmenin pratik yaptıkça edinilen bir beceri işi olduğunu, sabır gerektirdiğini, nasıl bir eğitim alınması gerektiğinin iyi araştırılmasını ve sürecin İngilizce filmleri altyazı ile izleyip, kitap okuyarak desteklenmesi gerekliliğinin altını çiziyor.

“Sadece Gramere Odaklanmak, İngilizce Konuşmayı Öldürür”

İngilizce öğreniminde gramerin öneminin de altını çizen Wall Street Institute Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Uçar; “İngilizce öğrenirken gramer bilmek iyidir fakat ‘gramerci’ olmak İngilizce konuşmayı öldürür.” diyerek bu konu ile ilgili, merak edilenlere de ışık tutuyor. Uçar: “İngilizce grameri bilmek gerekir. Fakat sadece gramere odaklanmamak lazım. Bizler, bir dil öğrenirken gramere çok fazla takıldığımız için konuşamıyoruz ve konuşmaktan korkuyoruz. Türk insanında hata yapma korkusu var ancak şu bilinmelidir ki, hata yapmadan dil öğrenilemez. İnsan hayatı boyunca kendi dilini konuşurken bile hata yapar. Bu nedenle İngilizceyi kolay öğrenmenin diğer bir püf noktası da hata yapmaktan, korkmamaktan geçer. Yabancı biri sizinle Türkçe konuştuğunda yaptığı gramer hatası size nasıl normal geliyorsa, sizin İngilizce konuşurken yapacağınız hatalar da normal.” diyor.

İngilizce öğrenirken problem yaşadığımız son nokta ise, ne kadar yeterlilikte bir İngilizceye sahip olduğumuzu bilmememiz. Doğal olarak bu da İngilizce öğrenme motivasyonumuzu düşürüyor. Çünkü kişinin ne kadar ilerlediğini, ne seviyede İngilizceye sahip olduğunu bilmesi, İngilizceye olan ilgisini artırıyor. Konuyla ilgili olarak Dündar Uçar, İngilizce öğreneceğiniz yerin önemli olduğunu ve pratik yapılacak sınıf mevcutlarının az olması gerektiğini söylüyor. Bunun yanı sıra uluslararası standartlarda bir ölçümleme yapılmasının, testlerin uluslararası bir değere sahip olmasının, İngilizce öğrenen kişinin motivasyonu için çok önemli olduğunu da dile getiriyor.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.