banner

WISE 2013 Eğitim Ödülü için başvurular başladı




Eğitim alanında üstün başarı gösteren birey ve kurumları tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen WISE 2013 Eğitim Ödülü için başvurular başladı. Son başvuru tarihi 30 Nisan 2013

Eğitim alanında ilk global ödül olan WISE Eğitim Ödülü ile önemli başarıları hayata geçiren, eğitim konusunda kalıcı bir etki bırakan, ilham verici ve vizyon sahibi bir yaklaşım benimseyen kişilerin onurlandırılması amaçlanıyor.

Dünyanın her yerinden özel, kamu veya gönüllü tüm sektörlerden eğitime önemli katkılarda bulunan birey veya altı kişiye kadar olan takımların aday olarak katılabileceği WISE 2013 Eğitim Ödülü başvuruları  30 Nisan 2013, Salı günü sona eriyor. Ön elemeyi geçen adaylar eğitim uzmanlarından oluşan WISE Başkanı Dr. Abdulla bin Ali Al-Thani başkanlığındaki uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek ve kazanan aday, 29-31 Ekim 2013 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek 5. Dünya İnovasyon Eğitim Zirvesi’nde kamuoyuna açıklanacak. WISE 2013 Eğitim Ödülü’nü kazanan aday, 500.000 dolar para ödülü ve bir altın madalya ile ödüllendirilecek.

WISE Başkanı Dr. Abdulla bin Ali Al-Thani konuyla ilgili değerlendirmesinde, “WISE, Katar Vakfi Başkanı Majesteleri Sheikha Moza bint Nasser tarafından, kişilerin veya toplulukların eğitimle hayatlarını iyileştirmeleri amacıyla kuruldu. WISE Eğitim Ödülü ile eğitim alanındaki değerli fikirleri onurlandırarak, daha fazla başarıya ilham verecek rol modelleri ve elçiler yaratıyoruz. 2013 WISE Eğitim Ödülünü kazanacağına inan tüm kişi veya kurumaları aday olmaya davet ediyoruz” dedi.

Geçtiğimiz yıl düzenlenen WISE 2012 Eğitim Ödülü’nü okuryazarlık eğitimini minimum maliyetle milyonlarca öğrenciye ulaştıran projesi ile eski kimya eğitmeni Dr. Madhav Chavan kazanmıştı. Chavan’ın kurucu ortak ve CEO olduğu sivil toplum kuruluşu Pratham ise Hindistan’da maddi durumu yetersiz olan  çocuklara temel okuryazarlık ve matematik eğitimi sağlıyor. Okul öncesi eğitim, korunmaya muhtaç çocukların eğitimine destek, çalışan çocuklar için mesleki eğitim, bilgisayar eğitimi ve özel pogramlar içeren Chavan’ın eğitim programından her yıl milyonlarca çocuk yararlanıyor.

2011 yılında düzenlenen ilk WISE Eğitim ödülünü ise dünyada eğitim sağlayan en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan ve üç kıtada 10 ülkede milyonlarca kişinin programlarından yararlandığı BRAC’in kurucusu Sir Fazle Hasan Abed kazandı.  

WISE 2013 Eğitim Ödülü’ne aday göstermek veya WISE hakkında daha fazla bilgi için almak için http://www.wise-qatar.org/nominate-wise-prize-2013 ya da http://www.wise-qatar.org/wise-prize-education adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.