banner

‘Hedefimiz, niceliksel büyümenin niteliksel büyümeye dönüşmesi’




Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, ''Bugün 74 faal tıp fakültemiz var. Hedefimiz, niceliksel büyümenin niteliksel büyümeye dönüşmesi ve kaliteyle taçlandırılması sürecidir'' dedi.

Prof. Dr. Çetinsaya, YÖK tarafından Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlenen ''Tıp ve Sağlık Bilimlerinde Öncelikli Sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı''nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, geniş bir aile olarak burada toplandıklarını söyledi.

Uzun süredir üzerinde çalıştıkları konuları yeniden bütün paydaşlarla ele almak, tartışmak ve çözüm önerileri üretip bunları raporlaştırarak ilgili kuruluşlara sunmak amacıyla toplandıklarını belirten Çetinsaya, şöyle devam etti:

''YÖK olarak nihai çözüm önerileri oluştururken mutlaka bütün paydaşlarla konuşup tartışıyoruz. Bu faaliyetlerimiz devam ediyor. En son Zonguldak'ta, bizim için çok önemli olan fen edebiyat fakültelerinin ve temel bilimlerin durumu tartışıldı. Oraya da ilgili branşlardaki paydaşlar katıldı. Afyonkarahisar'daki bu toplantıyı beyaz bir sayfa üzerinden yapmıyoruz. Zaten 2010 yılından itibaren Tam Gün Yasası ve sonrası yaşanan konular, üniversite hastanelerinin, tıp eğitiminin durumu konularında bir dizi toplantı yaptık. Bu toplantılarda tartışılanların, konuşulanların birikimiyle bu toplantıyı tertip ediyoruz.''

Sonuç raporu, Sağlık Bakanlığı'na sunulacak

Prof. Dr. Çetinsaya, bir heyetle Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na ziyarette bulunduklarını ve bu görüşmenin, çok yararlı, verimli, ufuk açıcı olduğunu anlattı.

Ziyarette ortak görüşleri belirledikten sonra bir çalışma içine girdiklerini dile getiren Prof. Dr. Çetinsaya, ''Bu toplantı da bunun bir vesilesidir. Burada son kez konuşarak, tekliflerimizi ve çözüm yollarını tek bir ses olarak dile getireceğiz'' diye konuştu.

Prof. Dr. Çetinsaya, çalıştayın, üniversite hastaneleri, tıp fakülteleri, uzmanlık eğitimi, uzmanlık kadrolarının dağılımı gibi temel konuları kapsadığına işaret etti.

Tıp fakülteleri ile tıp fakültesi hastaneleri ve Sağlık Bakanlığı kuruluşlarının, bir bedenin iki ayağı gibi düşünülebileceğini ve fakültelerin hizmet, diğerlerinin de eğitim ve araştırma ayağını oluşturduğunu söyleyen Prof. Dr. Çetinsaya, bu iki ayak uyumlu gittiği takdirde nihai hedeflere ulaşabileceklerini belirtti.

''Bugün 74 faal Tıp Fakültemiz var. Hedefimiz, niceliksel büyümenin niteliksel büyümeye dönüşmesi ve kaliteyle taçlandırılması sürecidir'' diyen Prof. Dr. Çetinsaya, katılımcılara teşekkür etti.

Sonuç raporunun, Sağlık Bakanlığı'na sunulacağı çalıştayın açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, YÖK, YÖK Eğitim Komisyonu Tıp Çalışma Grubu, Tıp Dekanları Konseyi ile Üniversite Hastaneleri Derneği'nden temsilciler katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.