banner

Google'dan ünlü yazara jest!




Otostopçu'nun Galaksi Rehberi, Dr. Who gibi eserleri dilden dile çevrilen Ünlü İngiliz Bilim Kurgu Yazarı Douglas Adams’ı Google doodle yaptı. 

Douglas Adams ünlü bilimkurgu ve mizah yazarıdır. Google onu niye doodle yaptı derseniz cevabı basit. Douglas Adams gerçekten efsane olan Otostopçu'nun Galaksi Rehberi adlı radyo oyununu 13 yıl boyunca yazdı. Eserleri dilden dile çevrildi. Ünlü senaryo ekibi Monty Phyton üyesi oldu. Yetmedi, ortalığı kasıp kavuran Dr. Who adlı efsane mizah dizisinin senaryo ekibine dahil oldu.

Douglas Adams için Google bugün hareketli ve gayet bilimkurgu kokan bir doodle hazırladı. Çünkü bugün 49 yaşında gencecikken ölen yazarın doğum günü.

Douglas Adams Biyografi

Douglas Noel Adams, Asıl ismi Douglas Noel Adams. 11 Mart 1952'de Cambridge İngiltere'de doğdu. Yirmili yaşların ortasında (1978-80) ünlü Dr Who tv dizisinde editör olarak çalışıyordu. Fakat gerçek şöhretini BBC için radyo oyunu biçiminde yaratıp geliştirdiği Otostopçu'nun Galaksi Rehberi adlı eseriyle kazandı. Ulaştığı büyük şöhret sonrası ilk kez 1979 yılında kitap olarak yayınlanan Otostopçunun Galaksi Rehberi zaman içinde beş kitaptan oluşan ve bilimkurgu türünün kült dizilerinden biri haline gelecekti; öylesine büyük bir beğeni kazanmıştı ki radyo oyunu, roman, televizyon dizisi, bilgisayar oyunu, tiyatro oyunu, çizgi roman, hatta banyo havlusu şeklinde çok çeşitli biçimlere bürünüyordu. Karısı Jane ve kızı Polly'yle birlikte yaşadığı Santa Barbara Kaliforniya'da 11 Mayıs 2001 tarihinde spor yaparken geçirdiği ani bir kalp kriziyle öldüğünde Otostopçu'nun uzun metrajlı sinema filminin senaryosu üzerinde çalışıyordu.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.