banner

8 yaşındaki çocuğa 61’lik gelin




Güney Afrika’da 8 yaşındaki çocuğu 61 yaşında bir kadınla evlendirdiler

Güney Afrika’da Tshwane’de yaşayan 8 yaşındaki Sanele Masilela “kötü şanstan” korunmak için 5 çocuk annesi 61 yaşındaki Helen Shabangu’yla evlendirildi.

Damatlık ve gelinlik giyen ikili 100 kişinin katıldığı düğün sonunda birbirlerine tebrik öpücüğü verse de resmi bir belgeye imza atmadı.

Küçük çocuğun ailesi resmiyete dökülmeyen bu evliliğin sadece bir ritüel olduğunu ve oğullarının Shabangu’yla birlikte yaşamayacağını ifade etti.

Damadın annesi Patience, “Sanele’nin dedesi ölmeden evlenmesini istedi. Ancak düğünü göremeden öldü. Atalarımızı mutlu etmek için düğün yaptık. Yapmasak, başımıza kötü şeyler gelebilirdi” dedi.

Düğün 2260 dolara (4070 TL) mal oldu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.