banner

Meclis’te 4+4+4 görüşmeleri kavgalı başladı




Milli Eğitim Gençlik Kültür ve Spor Komisyonu 4+4+4 eğitim modeli teklifinin görüşmelerine olaylı başladı.

Milli Eğitim Gençlik Kültür ve Spor Komisyonu 4+4+4 eğitim modeli Milli Eğitim Gençlik Kültür ve Spor Komisyonu’nda 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifinin görüşmelerine olaylı başlandı. Komisyonun bir önceki günkü toplantısında 12 saat konuşarak bir rekora imza atan CHP Sakarya Milletvekili Engin Akkoç’un ardından toplanan komisyonda CHP’li milletvekilleri uzun konuşmalara devam etti. Söz alan CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz yaklaşık 2.5 saat konuştu. Yılmaz konuşurken komisyon başkanı Nabi Avcı sık sık Yılmaz’ın konuşmasını makul bir sürede tamamlaması uyarısında bulundu.
 

Önerge ile konuşmalara 5 dakika sınırı getirildi

Komisyon Başkanı Avcı, Yılmaz’ın konuşması sürerken bir önerge olduğunu belirterek önergeyi okuttu. Milletvekillerinin konuşma süresinin 5 dakika ile sınırlanmasını öngören önerge oylanarak hızla kabul edildi. Avcı toplantıya 15 dakika ara verdiğini söyledi. Bu sırada ayağa kalkan CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, “içtüzük ihlali yapıyorsunuz böyle bir hakkınız yok” diye itiraz etti. Avcı, “İçtüzüğü ben de okudum” diye karşılık verdi. Altay “Komisyonu böyle yönetemezsiniz” diye bağırdı, Avcı, “Komisyonu çalıştırmak için bunu yapıyorum” dedi. Bu arada CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, “Gümrükten mal kaçırır gibi yapıyorsunuz. Aceleniz ne?” diye bağırdı.
 

‘Akacak kandan sen sorumlusun’

Milletvekilleri komisyon başkanı Avcı’nın yanına giderek itirazlarını sürdürdü. Altay komisyon başkanı Avcı’ya “Olaylardan sen sorumlusun, akacak kandan sen sorumlusun” diye bağırdı. Bu arada arka sırada oturan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Kandan bahsetme, ne kanından bahsediyorsun. Kan lafını kullanma” diye bağırdı.

CHP’li Altay itirazlarını sürdürerek, “İnsan babasının çiftliğini bile böyle yönetmez. Burası sizin çiftliğiniz değil. Komisyonlarda yeterlilik önergesi verilmez. Çiftlik gibi yönetilmez” diye bağırdı. CHP’li Serter de “Herşeyi oldu bittiye getiriyorsunuz. Aceleniz ne” diye tepki gösterdi. Bu arada AKP Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Altay’a bağırmaması uyarısında bulundu. Altay, “Sana bağırmıyorum, ben başkana bağırıyorum” diye karşılık verdi. Altay, “Burası babanızın çiftliği değil” diye konuşurken, Özdağ da “Burası kimsenin çiftliği değil, milletin çiftliği” dedi. Altay ile Özdağ bu atışma sonrası birbirinin üzerine yürüdü. Olası bir kavga milletvekillerinin araya girmesi ile engellendi.
 

Cemil Çiçek müdahale etti

Komisyon toplantısına verilen 15 dakika aradan sonra komisyon yeniden toplandı. Toplantıyı açan komisyon başkanı Nabi Avcı, yüksek tansiyonu düşürmek için 1 saat ara verdiğini söyledi. Yemek arasında CHP'li milletvekilleri TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in yanına gitti. CHP'li Serter sürenin 5 dakika ile kısıtlanmasının yanlış olduğuyla ilgili itirazlarını Çiçek'e ilettiklerini, Çiçek'in de Komisyon Başkanı Nabi Avcı ile görüştüğünü aktardı. Serter, Çiçek ile Avcı'nın yaptığı görüşmede 5 dakika konuşma süresinin 10 dakika olarak değiştirileceğini, daha önceden süresiz konuşma hakkı bulunanların konuşma süresinin ise 1 saat ile sınırlandırılması yönünde değrelendirme yapıldığını ancak bunları kabul etmeyeceklerini ifade etti.

(haber7)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.