banner

Komisyondan yeni teklif: 3 parçalı model




TBMM Eğitim Komisyonu 12 yıllık zorunlu eğitimin zorunlu ilkokul, ortaokul ve liseden oluşması için teklif hazırladı. CHP milletvekili komisyonda yaptığı 12 saatlik konuşmayla rekor kırdı.

tbmm_komisyonTBMM'de Milli Eğitim Komisyonu tartışmalara sahne oldu. Komisyonda, 12 yıllık zorunlu eğitimi öngören sistemin, zorunlu ilkokul, ortaokul ve liseden oluşması için teklif hazırlandı. Bugün sunulması beklenen teklife göre, diploma ancak 12 yıllık eğitimin sonunda öğrenciye verilebilecek. AK Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır ile AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma tarafından hazırlanan teklifin kabul edilmesi halinde 2'nci kademe eğitimin ismi de değişecek. Böylece daha önce kaldırılan 'ortaokul' ismi eğitim sistemine yeniden girmiş olacak.

TARTIŞMA
Dünkü toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile CHP'li milletvekilleri arasında sözlü tartışma yaşandı. Bu gerilimin ardından, her madde üzerinde milletvekillerinin beş dakika konuşması ile ilgili verilen önerge kabul edildi. CHP'li vekillerin teklifi "içtüzük ihlali" olarak değerlendirmesi üzerine ikinci tartışma çıktı. AK Partili ve CHP'li vekillerin birbirlerini iteklemesi üzerine ortam gerildi. Araya diğer milletvekilleri girdi. Gerginliğin artması üzerine toplantıya 1 saat ara verildi.

12 SAAT KONUŞTU
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, önceki gün yapılan görüşmelerde, "konuşma eylemi" yaparak 12 saat konuştu. Özkoç'un 12 saatlik konuşması Meclis tarihine geçti. Konuşma maratonunun ardından dün SABAH'ın sorularını yanıtlayan Özkoç, amacının 'şov yapmak ve 'rekor kırmak' olmadığını belirtti.

(Sabah)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.