banner

Başkentte velileri kaygılandıran sonuç!




Ankara'da Şubat ayında denetlenen 2 bin 295 okul servis aracından bin 42'sine 75 bin 46 lira ceza kesildi, üç servis aracı da trafikten men edildi.

Sabah Gazetesi’nin haberine göre, Ankara Valiliği, Okul Servis Araçları Denetleme Kurulu'nun, eğitim öğretimde ikinci yarı yılın başladığı şubat ayında okul servis araçlarına yaptığı denetimlerin sonuçlarını açıkladı.

Valilik kontrolündeki denetimlerde; araçlarda okul taşıtı yazısının bulunması, ışıklı lambaların çalışılırlığı, sağlık çantası, kapı ve pencere durumları, araçların yaşları ve kapasiteleri, yangın söndürme cihazlarının mevcudiyeti, sürücülerin ve belgelerinin nitelikleri ile sigorta sistemleri dahil mevzuat bakımından aranması gereken tüm hususlara dikkat ediliyor.

Başkentte bu kapsamda, şubat ayında denetlenen 2 bin 295 aracın bin 42'sine 75 bin 46 lira ceza kesildi, bazı okul taşıt sürücüleri uyarıldı ve 3 araç da trafikten men edildi.

Öğrencilerin, can ve mal güvenliklerinin her şeyden daha önemli olduğuna vurgu yapan valilik; okul servis araçlarının geliş gidiş saatleri, belirlenen güzerg'hlara mutlaka uyulması ile sürücüler ve araç personelinin, genel tutum ve durumlarının okulların tatile gireceği tarihe kadar izlenmeye devam edilerek, mevzuata uygun bulunmayan araçların trafikten derhal men edileceği kararlılığı vurgulandı.

Kaynak Sabah

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.