banner

En çok eğitim masraflarından şikayetçiyiz!




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda ''Eğitim masrafı'' konusu en önemli sorun olarak ön plana çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yaşam Memnuniyeti Araştırması'nda, sağlık hizmetleri ile okul öncesi, ilköğretim, lise ve dengi eğitimdeki sorunlara ilişkin tespitlerde bulunuldu.

Sağlık ve eğitim hizmetlerinde en fazla dile getirilen sorunlar, kişinin bütçesini olumsuz etkileyen "katkı payı ödemeleri" ve "eğitim masrafları" oldu.

Sağlık kuruluşlarına başvuranların yarıdan fazlası '' katkı payı ödemeleri''nden yakındı. Buna göre, üniversite hastanelerine gidenlerin yüzde 56'sı, devlet hastanelerine gidenlerin yüzde 54'ü, özel hastanelere gidenlerin yüzde 52'si muayene için katkı payı ücreti ödemeyi sorun olarak görüyor. 

''Eğitim masrafı'' en önemli sorun

Eğitim alanında da doğrudan eğitimin niteliği yerine kişinin bütçesini ilgilendiren ''masraf'' konusu en önemli sorun olarak ön plana çıktı.

''Eğitim masrafı'' devlet okullarında yüzde 39, özel okullarda ise yüzde 48'lik oranlarla eğitim alanındaki en önemli sorunlar olarak gösterildi.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.