banner

MEB, ‘47 bin tablet bozuk çıktı’ iddiasına cevap verdi




Milli Eğitim Bakanlığı, ''Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerden 47 bininin bozuk çıktığı'' iddiasını yalanladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter'in konuya ilişkin iddialarının basına yansıdığı ifade edildi.

Proje kapsamında 2011–2012 eğitim öğretim yılında 17 ilde, 52 okulda, 13 bin 800; 2012–2013 eğitim öğretim yılı ikinci döneminin başladığı 11 Şubat 2013 tarihinden itibaren ise 81 ilde, 217 okulda, 49 bin tablet bilgisayar dağıtıldığı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Dağıtılan tabletlerin tümü 2 yıl garantili olup, arıza halinde en kısa sürede arızası giderilmekte veya yenisiyle değiştirilmektedir.

Bugüne kadar tablet bilgisayarlardan yazılım veya donanım kaynaklı 823 şikayet alınmış olup, garanti kapsamında tüm cihazların varsa şikayet konusu sorunları giderilmiş veya cihaz değiştirilmiştir.

Dolayısıyla 47 bin tablet bilgisayarın bozuk çıktığı iddiası doğru değildir.''

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.