banner

Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenler anıldı




Van'ın Erciş ilçesinde Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri, depremde hayatını kaybeden öğretmenleri için hazırladıkları anıtın açılışını yaptı. Programa katılan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, depremde hayatını kaybeden öğretmenleri için okuduğu şiirler, davetlileri ağlattı.

Öğretmen Okulları'nın Kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Erciş Yatılı İlköğretim Okulu'nda program düzenlendi.

Programa katılan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerinin, depremde hayatını kaybeden öğretmenleri için okuduğu şiirler, davetlileri ağlattı.

Duygusal bir ortamda devam eden programda, öğrenciler, depremde kaybettikleri öğretmenlerin anısına oluşturdukları anıtın da açılışını Kaymakam Barboros Baran ile gözyaşları içinde yaptı.

Kaymakam Baran, 23 Ekim 2011'deki depremde Erciş'te 513 vatandaşın hayatını kaybettiğini, bunların arasında öğretmenlerin de olduğunu anımsatarak, ''Bugün Anadolu Öğretmen Lisemiz güzel bir hatıra köşesi oluşturdu. Bunun açılışını yapmak için buraya geldik. İnşallah onların isimleri sadece burada değil, Erciş'te hizmet ettikleri okullarda ve öğrencilerin kalbinde ilelebet yaşayacaktır'' dedi.

Depremde öğretmenlerini kaybeden öğrencilerden Bişenk Paksoy ise ''Depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizin anılarına sahip çıkmak, yaptıkları fedakarlıklara saygı duymak adına böyle bir anıt yaparak öğretmenlerimizi daima kalplerimizde yaşatmak istedik. Onları hiçbir zaman unutmayacağız'' diye konuştu.

Program, günün anlam ve önemini belitten tiyatro oyunu ve öğrenci korosunun seslendirdiği şarkılarla sona erdi.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.