banner

Türkiye kucak açtı ama o Almanya’yı seçti




Almanya'da 8 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği yangından sağ kurtulan İbrahim Soykan, her şeye rağmen Almanya'da yaşamak istediğini söyledi.

Annesi ve kardeşlerini yangında kaybeden Soykan, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın (YTB) davetlisi olarak geldiği Ankara'da AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Almanya'da takım tutmadığını, ama iyi bir Galatasaray taraftarı olduğunu ifade eden Soykan, ''Hakan Şükür'ü tanımıyorum, ama Hamit Altıntop'u çok seviyorum'' diye konuştu.

İlk kez Türkiye'ye geldiğini belirten Soykan, Türkiye'yi çok güzel bulduğunu ve çok sevdiğini söyledi.

Almanya'da yaşamaya devam etmek istediğini kaydeden Soykan, eğitimini Almanya'da tamamlayacağını ifade etti.

''Tüm eğitim masraflarını karşılayacağız''

Başbakanlık YTB Başkanı Kemal Yurtnaç da Türkiye'nin yurt dışında yaşayan vatandaşları için bir kurum kurduğunu hatırlatarak, İbrahim için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

İbrahim Soykan'ın bütün eğitim masraflarını karşılayacaklarını belirten Yurtnaç, ''Kötü günde acıları paylaşmak, iyi günde mutlulukları çoğaltmak görevimizdir. Bu bağlamda bize düşen İbrahim'i tüm insanlığa yararlı olarak yetiştirmektir. İbrahim nerede yaşamak isterse istesin, Türkiye yanında olmaya devam edecek'' diye konuştu.

  

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.