banner

‘Tam Gün Yasası’na yeni düzenleme




Tam Gün Yasası'yla üniversite hocalarına mesai saatleri dışında hastalara bakma izni verilecek

Başbakan Erdoğan, yapacakları yasal bir düzenlemeyle üniversite hocalarının mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yapacakları yasal bir düzenlemeyle üniversite hocalarının mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebileceğini açıkladı.

Erdoğan, vatandaşların öğretim üyelerine muayene olmaları durumunda, Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki bedel kadar bir ücret ödeyeceklerini belirterek, ''Örneğin, üniversitede muayene fiyatı, 55 lira. Mesai sonrası öğretim üyesine muayene olan vatandaşımız, üniversite hesabına 55 lira ödeyecek. Bu ücretin bir kısmı hastayı tedavi eden öğretim üyesinin, bir kısmı da kurumun hesabına aktarılacak'' dedi.

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.