banner

MEB, okulları sigortasız işçi konusunda uyardı




Milli Eğitim Bakanlığı, okullara sigortasız personel çalıştırıldığı için yüklü miktarlarda kesilen cezalar nedeniyle okul yöneticilerini sigortasız personel çalıştırmamaları konusunda uyardı. Yöneticilerden sigortasını ve maaşını ödeyemedikleri temizlik görevlisini çalıştırmamalarını istedi.

Zaman Gazetesi’nin haberine göre, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yapılan denetimlerde sigortasız işçi çalıştıran okullara yüklü cezalar kesilmesi Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi.

Sigortasız çalıştırılan ya da maaşı ödenmeyen kişilerin okullara açtığı davalar hak sahipleri tarafından kazanılıyor. Kimi okulların, 40 ila 70 bin liraya kadar ceza ile karşı karşıya kalması üzerine okul müdürlerini uyaran bakanlık, sigortasını ve maaşını ödeyemedikleri temizlik görevlisini çalıştırmamalarını istedi. Okullara yazı gönderen il milli eğitim müdürlükleri, istihdam edilen kişilerin mutlaka maaş ve sigortalarının ödenmesi gerektiğini vurguladı.  Okullarda yaşanan ‘sigortasız işçi’ sorununa Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) el attı. Okul müdürlerini uyaran bakanlık, sigortasını ve maaşını ödeyemedikleri temizlik görevlisini çalıştırmamalarını istedi.

Okullara yazı gönderen il milli eğitim müdürlükleri, sigortasız işçi çalıştırmanın dava konusu olduğunu hatırlatarak davaların da kaybedildiğine dikkat çekti. Sigortası ödenemeyen kişilerin çalıştırılmaması ve istihdam edilen kişilerin mutlaka maaş ve sigortalarının ödenmesi gerektiğini vurguladı.

Kaynak Zaman

  

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.