banner

Okulun dibinde baz istasyonu!




İzmir’de okulun dibindeki kamufle edilmiş baz istasyonu görenleri şaşkına çeviriyor.

Okulun dibinde baz istasyonu!İzmir Güzelyalı'da yüzlerce öğrencinin bulunduğu okula çok yakın olarak bir apartmanın çatısına konulan ve su deposu görünümlü baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. GSM operatörleri baca, mobesse ve aydınlatma direği görünümlü baz istasyonlarından sonra su deposu görünümlü baz istasyonu gibi yöntemlerle fark edilmek istemiyor.

GSM vericileri halkın radyasyon yayıyor şeklindeki tepkileri üzerine ilginç yöntemlerle fark edilmeyecek şekilde yeniden monte ediyor. Baz istasyonu olarak adlandırılan bu vericileri gizleme yollarından bir tanesi de su deposu görünümlü baz istasyonu. İzmir Güzelyalı Mehmet Ali Akman Mahallesi sakinleri Türkiye'nin En Büyük Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderdikleri şikayetlerle baz istasyonunun kendilerinden gizlenmesine tepki göstererek kaldırılmasını istediler.
 

Neden kamufle ediyorlar?

Su deposu görünümdeki cihazların baz istasyonu olduğu bilgisini alan bir grup mahalle sakini, istasyonlara tepki gösterdi. Şikayetvar'a gönderilen şikayetlerde; "Apartmanın çatısına su deposu görünümlü baz istasyonu koydular. Daha sonra araştırmalarımız sonrası gsm şirketi tarafından baz istasyonunun bu şekilde kamufle edildiğini öğrendik. Evlerimizin çok yakınında balkon mesafemizde baz istasyonu olmasından çok rahatsızız.Ayrıca baz istasyonu yüzlerce öğrencinin bulunduğu okula çok yakın. Okulların yakınlarına baz istasyonu kurulabiliyor mu? Halkın sağlığını bu derece tehlikeye atan ve bunu değişik şekillere sokarak kandırmacayla yapan bir şirketten şikayetçiyiz. Madem zararlı değil neden kamufle ediyorlar. Mahalle sakinleri olarak baz istasyonunun kaldırılması konusunda yasal işlem başlatacağız. Mücadeleyi bırakmayacağız."dediler.

(zaman)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.