banner

Kitap okuyanın okul puanı yükseltilecek




Bir sene içinde en az 10 kitap okuyan öğrencilerin yıl sonunda okul puanına 2 puan eklenecek

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Halk Kütüphanesi “e-kütüphane” sistemine geçti. Yılda 10 kitap okuyan öğrencilerin okul puanının 2 puan yükseltileceği açıklandı.

Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi Müdürü Ramis Çağlar, 27 Mart’ta düzenleyecekleri ‘Kütüphaneler Haftası’ hakkında bilgiler verdi. Müdür Çağlar, 27 Mart Çarşamba günü saat 14.30’da kütüphanede yapılacak programda, okullar arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon dallarında başarılı olan öğrencilere ödüllerinin verileceğini söyledi.

Karacabey’de e-kütüphane döneminin başladığını açıklayan Kütüphane Müdürü Ramis Çağlar, 2013 yılı öncesindeki üyelerin üyeliklerinin silindiğini, 16 yaşından gün almış herkesin T.C. numarasıyla kütüphaneye gelip yeni üye kaydını yaptırabileceğini belirtti. E-kütüphane sistemiyle birlikte artık Türkiye’deki tüm üyelerin bilgilerine ulaşılabileceğinin altını çizen Çağlar, ‘’Kim nereden, ne zaman, hangi kitabı almış bileceğiz. Aldığı kitabı zamanında geri getirdiğini de göreceğiz. Alınan kitabı geri verme mühleti 15 gündür. Bu sürede zarfında aldığı kitabı getirmeyenler hakkında para cezası uygulanacağı gibi, üst üste 3 kez bunu tekrarlaması halinde üyeliği silinecektir. Onun için lütfen aldığınız kitabı zamanında geri getirin.’’ dedi.

Şu anda 4 bin 160 kitabın bulunduğu Sadık Yılmaz Halk Kütüphanesi’nde e-kütüphane sistemine geçen üye sayısının 148 olduğu söyleyen Çağlar, öğrencilerin senede 10 kitap okumaları halinde yıl sonunda okul puanına 2 puan ekleneceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.