banner

Asistanlar, rektörlük binasını işgal etti




İTÜ’lü asistanlar, işten çıkarılan arkadaşlarının tekrar işe alınması için rektörlük binasını işgal etti.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) kampüsünde toplanan araştırma görevlileri, işten atılan asistan arkadaşlarının görevlerine iade edilmesi için gösteri yaptı.

Öğle saatlerinde kampüste bir araya gelen aralarında öğretim üyeleri, asistanlar ve öğrencilerin de bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, Rektörlük binasına doğru yürüyüşe geçti.

Gruptakiler sık sık “Rektör Karaca, asistana dokunma”, “İTÜ burada, rektör nerede”, "Ferman YÖK'ün, üniverisiteler bizimdir" şeklinde sloganlar attı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Aydın’la görüşen asistanlar, Rektör Mehmet Karaca’yla görüşme sözü alınması üzerine yaklaşık 1.5 saat süren eylemlerine son verdi.

(NTV)

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.