banner

‘Biz dindarlar ve sizler’ sözü komisyonu gerdi!




12 yıllık zorunlu eğitimin görüşüldüğü Milli Eğitim Komisyonu'nda AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın 'biz dindarlar ve sizler' ifadesine CHP'li vekiller tepki gösterdi.
tbmm_komisyonTBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine ilişkin yasa teklifinin görüşmeleri devam ediyor. Teklifin 2. maddesinin görüşmeleri sırasında söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma'nın, 'Biz dindarlar ve sizler' ifadesini kullanması CHP'li milletvekillerinin sert tepkisine neden oldu. CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ve CHP Isparta Ali Haydar Öner başta olmak üzere CHP'liler, "Bize dinsiz diyemezsiniz, bu ifadeyle toplumu ayrıştırıyorsunuz"
dedi. Masalara vuran CHP'li vekiller Uçma'nın sözlerini geri almasın ve özür dilemesini istediler. Bu sırada Komisyon Başkanı Nabi Avcı araya girerek tarafları sükunete çağırdı. Bu sırada Avcı, 2. madde üzerine verilen önergeyi okutarak oylattı. Kabul edilen önergeyle 8 yıllık kesintisiz eğitimle kullanılmaya başlanan 'ilköğretim' kavramı kaldırılarak, ilkokul ve ortaokul kavramları yeniden getirildi. Oylamanın ardından toplantıya ara verildi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.