banner

MEB’den ‘Fatih Projesi’ açıklaması




Fatih Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 tablet dağıtılırken, meslek liseleri hariç tüm lise türlerinin sınıflarına 85 bin akıllı tahta yerleştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı, 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti ile 350 bin etkileşimli tahta ihalesinin de yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bilişim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde etkin kullanımına yönelik temel eğitim ve ortaöğretim okullarında uygulanan FATİH Projesi'nin gerek kapsamı gerekse hitap ettiği kesim itibarıyla dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen eğitim projeleri arasında yer aldığı belirtildi.

Proje kapsamında tüm dersliklere etkileşimli tahta ve internet altyapısı, her okula çok amaçlı doküman kamera ve fotokopi makinesi, her öğretmenle 5. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere tablet bilgisayar dağıtıldığı belirtilen açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında bugüne kadar meslek liseleri hariç tüm lise türlerinin sınıflarının tamamına 85 bin akıllı tahta yerleştirildiğini ve bu okullar için altyapı ihalelerinin tamamlandığı bildirildi.

Öğrenci ve öğretmenlere 62 bin 800 tablet dağıtıldığı, 81 şehre 110 uzaktan eğitim merkezi kurulduğu bilgisine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Eğitimde FATİH Projesi 21. yüzyıl vatandaşlığı becerileri olarak tarif edilen teknoloji kullanımı, etkili iletişim, analitik düşünme, problem çözme, birlikte çalışma ve işbirliği gibi becerileri geliştirerek öğrencilerimizi edilgen olmaktan çıkaracak ve eğitimde fırsat eşitliğini geliştirecektir.

Bilgiye erişim kolaylaşacak ve projeyle daha önce okullarda yakalamaya çalıştığımız 'okulda bilgisayar teknolojisi' hedefinden 'sınıfta, öğrenci ve öğretmenin elinde bilişim teknolojisi' hedefi yakalanacaktır.

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı projeleri arasında yer alan eğitimde FATİH Projesi, planlandığı şekilde devam etmektedir. Bugüne kadar tablet, yazılım ve etkileşimli tahta açısından pilot uygulamalar yapılmıştır. 120 binin üzerinde öğretmenimiz hizmet içi eğitime tabi tutuldu." 

1,4 milyar lira bütçe ödeneği

Projeye bu yıl için 1,4 milyar lira bütçe ödeneği ayrıldığı bildirilen açıklamada, ''Uzun zamandır hazırlıkları süren 10,6 milyon adet tablet bilgisayar seti alımı, bugüne kadar ihalesi yapılan okullarımızın haricinde kalan okullarımıza altyapı yapılması ihalelerinde ilana çıkılmış, ihale süreci başlatılmıştır. Yine hazırlıkları tamamlanan 350 bin etkileşimli tahta ihalesi projede her zaman büyük desteğini gördüğümüz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılacaktır'' ifadelerine yer verildi.

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.