banner

Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın adı değişiyor




Başbakan Erdoğan, ATO Kongre Salonu'nda ''İstihdamda Engel Yok'' programında yaptığı konuşmada, Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın adının Engelli Memur Seçme Sınavı (EMSS) olarak değiştirileceğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ATO Kongre Salonu'nda ''İstihdamda Engel Yok'' programında yaptığı konuşmada ''Milletimin hiçbir ferdi umutsuzluk, güvensizlik, eziklik içinde olmayacak. Büyük bir ülke olacaksak, böyle olacağız. Büyük düşünecek, büyük adımlar atacak, büyük hedeflere hep birlikte ulaşacağız. Çocuklarımıza daha bebeklik adımlarından itibaren ninnilerle, masallarla, dualarla o büyüklük şuurunu vereceğiz'' dedi. Özürlü Memur Seçme Sınavı'nın adının Engelli Memur Seçme Sınavı olarak değiştirileceğini belirten Erdoğan, şunları söyledi:

''Benim engelli kardeşim kendilerini veya toplum onları bir kader mahkumu olarak görmemelidir. Ben inanıyorum ki onların bu topluma katacak çok şeyleri var. Olur, olur bal gibi olur. Psikolog da sosyolog da mühendis de sanatçı da yazar da olur, her şey olur. Bütün mesele inanç ve özgüven.''

ÖSYM'ye tebrik

Başbakan Erdoğan, 24 Mart'ta yapılan YGS'nin sonuçlarını 8 günde açıkladıkları için ÖSYM’ye teşekkür etti ve kurumun, bir rekora imza atarak milyonlarca öğrenciyi ve veliyi sevindirdiğini söyledi. Erdoğan, “YGS sonuçlarını 8 gün içinde açıklayan ÖSYM'yi tebrik ediyorum” dedi.

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklaması

ÖSYM Başkanı Ali Demir, “Engelli kardeşlerimizin eşit şartlarda yarışarak istihdam sahibi olmalarını ümit ediyorum” dedi

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, geçen yıl Özürlü Memur Seçme Sınavı'nı düzenlediklerini hatırlatarak, sınavı çok ciddiye aldıklarını belirtti. ''Tüm özürlüleri kapsayacak nitelikli seçme yerleştirmeyi nasıl yapabiliriz'' diye günlerce çalıştıklarını ifade eden Demir, belki de dünyada ilk olan bu sınavı büyük bir başarı ile gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Demir, ''Yerleştirmelerde engelli kardeşlerimizin iş sahibi olmaları bizi inanılmaz mutlu etti. Daha nice ÖMSS'lerde Türkiye'deki tüm engelli kardeşlerimizin eşit şartlarda yarışarak istihdam sahibi olmalarını ümit ediyorum'' diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.