banner

YGS'de sıfır çekenler Somali'den mezun!!!




Turgay Polat, Akşam Gazetesi köşesinde YGS’nin yerleştirme puanına sadece yüzde 30 katkısının olduğunu ve YGS’nin bu ülkeyi boşuna oyaladığını, öğrencilerin sadece zaman ve enerji kaybına uğramasına yol açtığını iddia etti. YGS'de en büyük sorunun da '0' çekenler sorunu olduğunu ve kimsenin bu soruna eğilmediğini belirtti

Turgay Polat, Akşam Gazetesi köşesinde YGS sonuçlarını değerlendirdi. Polat, YGS’nin yerleştirme puanına sadece yüzde 30 katkısının olduğunu ve YGS’nin bu ülkeyi boşuna oyaladığını, öğrencilerin sadece zaman ve enerji kaybına uğramasına yol açtığını iddia etti. Polat, yazısında en büyük sorunun sınavda ‘0’ çekenler sorunu olduğunu, kimsenin bu soruna eğilmediğini belirtti. Polat ‘0’ çekenler için; “Bu sorunu kimse derinden sormuyor ben sorayım; bu öğrencileri kim mezun etti. Bu öğrenciler sanırım Türk liselerinden mezundur. Düşünün bu 6 bin öğrenci 12 yıl boyunca okula gitti. Bu okullarda bu dersleri gördü bu derslerden en az geçer not aldı. Sınıfı geçti, hatta bazıları belki de takdir teşekkür aldı. Sonra üniversite sınavına kadar geldi. Sınavda "1" soruya dahi doğru yanıt veremedi. Şimdi adama sormazlar mı? Bu çocukları buraya kadar kim getirdi? Bunlar nasıl sınıfı geçti?” yorumunda bulundu.

YGS sonuçları açıklandı, hem de o kadar hızlı açıklandı ki bu konuda ÖSYM'yi kutlamak lazım.

Ayrıca ben ÖSYM Başkanı Ali Demir hocaya lütfen basın toplantısı yapın demiştim. Sağ olsun bunu da yaptı ve sonuçları basın toplantısıyla açıkladı. Peki, YGS sonuçları bize ne söylüyor.

Turgay Polat’ın yazısı için Tıklayın

 

 

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.