banner

YDS yarın yapılacak




Yabancı Dil Bilgisi ve Seviye Tespit Sınavı, yarın 41 il merkeziyle Lefkoşe ve Bişkek’te saat 9.30’da başlayacak. Sınavda 80 soru sorulacak ve adaylardan bu soruları 150 dakikada cevaplamaları istenecek. YDS’ye 330 bin 796 aday başvuru yaptı.

ÖSYM'nin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı yarın yapılacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), bu yıldan itibaren yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemeye yönelik yapacağı Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (YDS), yarın gerçekleştirilecek.

Resmi Gazete'de ocak ayında yayımlanan yönetmelik uyarınca, Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavı (KPDS), Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS) ve içeriğinde yabancı dil sorusu veya testi bulunan yabancı dil seviye belirleme sınavları YDS adı altında tek bir sınavda toplandı.

KPSS, TUS, DUS gibi sınav ve yerleştirme işlemleriyle ÜDS ve KPDS sonuçlarını kullanan diğer kamu ve özel kurum ve kuruluşların sınav ve yerleştirme işlemlerine katılacak adaylar, yabancı dil yeterliğinin belirlenmesi için YDS'ye girecek.

Sınava 330 bin 796 aday başvurdu. YDS, 41 il merkeziyle Lefkoşa ve Bişkek'te yapılacak. Sınavda, adaylara 80 soru yöneltilecek. Saat 09.30'da başlayacak sınav, 150 dakika sürecek.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.