banner

Üç yılda 5 bin okul ‘hayat’ olacak




Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Zambak Yayın Grubu arasında "Okullar Hayat Olsun" projesi kapsamında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol imza töreninde konuşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, yaklaşık bir yıl önce başlatılan, çeşitli STK'lar ve kuruluşların desteğiyle büyüyen "Okullar Hayat Olsun" projesinin eğitimde bir devrim olduğunu söyledi.

Biçerli, projeyle okulların fiziki ortamlarının iyileştirildiğini ve mahalle halkının da kullanımına açıldığını belirtti.

Ülke kaynaklarının iyi kullanılması gerektiğine dikkati çeken Biçerli, "Bu proje, kaynakların uygun kullanılmasına zemin hazırlıyor. Projeyle okulları birer hayat boyu öğrenme merkezi haline getiriyoruz" dedi.

Protokol çerçevesinde, okullarda geleneksel oyun alanları oluşturulacağını, öğretmen, öğrenci ve velilere yönelik çeşitli çalıştay, söyleşi, seminer, konferans ve oyun etkinlikleriyle yarışmalar düzenleneceğini ve Geleneksel Çocuk Oyunları Rehberi hazırlanacağını bildirdi.

Artık özel okulların öğrencilerine sunduğu imkanlara devlet okullarının da sahip olduğunu vurgulayan Biçerli, desteklerinden dolayı Zambak Yayın Grubuna teşekkür etti.

Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları için alanlar tasarlanacak

Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Bayram Murat da eğitimden kazandıklarını yine eğitime yatırmaya çalıştıklarını ifade etti.

Yarınların teminatı olan çocukların geleceklerini şekillendirirken ilgi, istek ve becerilerine göre hareket etmelerinin önemli olduğuna işaret eden Murat, bu nedenle de okul bahçelerinde, öğrencilerin ders aralarında veya ders çıkışında, hafta sonları oyun oynayabilecekleri, birlikte hareket etme becerisi kazanabilecekleri alanlar oluşturacaklarını anlattı.

Bu alanlar için özellikle unutulmaya yüz tutmuş sek sek, köşe kapmaca ve üçtaş gibi geleneksel çocuk oyunlarını seçtiklerini belirten Murat, "Bu çerçevede 5 bin okulun bahçesine oyun alanı çizimi gerçekleştireceğiz. İlk etapta bu yıl 2 bin okulda, gelecek yıl 2 bin okulda ve 2015'te de bin okulda çalışma yürütülecek" diye konuştu.

Törenin sonunda, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Biçerli ile Zambak Yayın Grubu Genel Müdürü Murat, "Okullar Hayat Olsun" protokolünü imzaladı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.