banner

Kızlar 16 pilot ilde takibe alınacak




8 Mart Dünya kadınlar Günü'nde kız çocuklarının okullaşma oranını tartışmaya açan Milli Eğitim bakanlığı 16 pilot ilde kızların okullaşma oranını artırmak için çalışma başlatacak.
kiz_ogrencilerMilli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi'nin pilot uygulaması için kızların eğitime kayıt oranının yüzde 50'nin altında olduğu ya da meslek liselerinde ekipman alt yapıları yetersiz olduğu 16 ilin pilot il olarak seçildiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Rixos Hotel'de düzenlenen 'Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Dinçer yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, bu günün eşit hak ve fırsatlar talebiyle kadınların dayanışma ve hak arayışlarını temsil ettiğini söyledi. Dinçer, kadının eğitim arayışının diğer hakların önünü açan temel bir değişken olduğunu belirterek, "Türkiye'nin son 9 yılına bakıldığı zaman her alanda kadın-erkek eşitliğini sağlamak için yapılan yasal düzenlemelerin yanında eğitime katılmalarına büyük önem verildiği görülüyor" diye konuştu.
Projenin hedef grupları arasında öğrenciler, ilk ve ortaöğretim düzeyindeki kız çocukları, okulu terk etmek üzere olanlar, eğitime erişimi kültürel, ailevi nedenlerle engellenenlerin bulunduğunu kaydeden Dinçer, proje pilot uygulaması için kızların eğitime kayıt oranının yüzde 50'nin altında olan ya da meslek liselerinde ekipman alt yapıları yetersiz olan 16 ilin pilot il olarak seçildiğini belirtti. Dinçer, "İlk etapta kızların okuldan ayrılma ve okula gitmeme nedenlerinin araştırılması, tedbirlerin alınması, terk oranlarının azaltılması, okullaşma oranının izlenmesine yönelik olarak detaylı bir araştırma yapılacaktır. Her il için hazırlanan detaylı araştırma planlarının çalışmalarına bu ay içerisinde başlanacak ve çalışmalar sonucunda ortaya çıkacak rapor tüm paydaşların katılımıyla düzenlenecek çalıştayla tartışmaya açılacaktır" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.