banner

Milli Eğitim Bakanı Avcı YGS sonuçlarını doğru okudu mu?




İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nın (YGS) sonuçlarını değerlendirdi. Berkan, YGS sonuçlarının aynı zamanda eğitim sisteminin de bir göstergesi olduğunu ve bu bağlamda değerlendirilmesi gerektiğini belirtirken Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanı’nın bu sınavda başararısız olduğunu ifade etti.

İşte İsmet Berkan’ın yazısı;

ÜNİVERSİTEYE girişin ilk aşaması olan YGS mart ayının sonunda yapıldı, sınavın sonuçları da rekor denebilecek bir sürede, 8 gün içinde açıklandı.

Sınavın kendisi, elbette sınava katılan 1 milyon 743 bin 855 bireyin hayatını tek tek ve ayrı ayrı yakından ilgilendiriyor. Bu sınav esasen onların sınavı.

Ama aslında aynı sınava her yıl katılan, başarı veya başarısızlığı hakkında neredeyse hiç kimsenin konuşmadığı bir kişi daha var: Milli Eğitim Bakanı’nın kendisi.

Elbette bakan, kocaman bir eğitim ordusunu temsilen orada bulunuyor. Yani, aslında sınav toplam olarak bizim eğitim sistemimizi ölçüyor.

Öyle ya, çocuklarımızı 12 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ediyoruz, bakanlığın okullarında ve onun belirlediği müfredat, ders anlatma yöntemi vs içinde ‘öğrenim’ görmelerini ve hatta ‘eğitilmelerini’ bekliyoruz.

Bu 12 yılın sonuçlarını toplu halde ölçtüğümüz şey de üniversiteye giriş sınavı.

İsmet Berkan’ın bugünkü yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.