banner

Milli Eğitim Bakanları için bir performans kriteri




İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans değerlendirmesini yaptı. Berkan Milli Eğitim Bakanları için “YGS’nin yapıldığı gün onlar da ofislerinde ‘Acaba çocuklar ne yapıyor’ diyerek ter dökmeli." dedi.

İsmet Berkan, Hürriyet Gazetesi’ndeki bugünkü köşesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın performans değerlendirmesini yaptı. Berkan, Bakanlığın performansını anlamak için büyük veri setlerine vs bakmaya gerek olmadığını, ülkedeki dershane endüstrisinin büyüklüğü ve yaygınlığına bakarak da bunun kolaylıkla anlaşılacağının mümkün olduğunu belirtti. YGS sonuçlarına göre yaptığı performans değerlendirmesinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın iyi bir performans göstermediğini rakamlarla açıkladı.

Berkan Milli Eğitim Bakanlığı için şunu önerdi;

“YGS’nin yapıldığı gün onlar da ofislerinde ‘Acaba çocuklar ne yapıyor’ diyerek ter dökmeli.

Bu olmadıkça, bizim bakanlarımız bina yapmakla, atama yapmakla, atanmayan öğretmenlerin sorunlarını çözmekle övünür dururlar, o kadar.”

İsmet Berkan’ın bugünkü yazısı;

ÇOCUKLARIMIZI 5.5-6 yaşındayken Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim ediyoruz; 12 yıl sonra, yani 17-18 yaşında da geri alıyoruz.

Devamı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.