banner

MEB'den sınav rekoru




Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 13-14 Nisanda gerçekleştirdiği 22 sınav ile 2 günde en fazla sınav yapan kurum oldu.

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Bakanlık, 19-20 Ocak'ta 4 oturumda 4,5 milyon öğrenci için gerçekleştirdiği "Açık Öğretim Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi Sınavları" ile "en yüksek sayıdaki adaya" sınav uygulayan kurum oldu.

Bakanlık, 13-14 Nisan'da da 22 ayrı oturumda sınav gerçekleştirdi. MEB, bu sınavlarla bir hafta sonunda gerçekleştirilen en fazla sınav sayısıyla yeni bir rekora imza attı.

Bakanlık, iki günde, 18. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 21. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı, Motorlu Taşıtlar Sürücü Adayları Sınavı, Açık Öğretim Ortaokulu Sınavı, Özel Akşam Liseleri Öğrenci Başarısı Değerlendirme Sınavı, Mesleki ve Teknik Açıköğretim Okulu Emlak Danışmanlığı-Mortgage Brokerliği, Bilgisayar İşletmenliği Sertifika Sınavı, Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı olmak üzere 22 sınav yaptı. Bu sınavlara da 431 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde 475 bin 78 aday katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.