banner

23 Nisan’da artık bunlar olmayacak




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını çeşitli illerden gelen öğrencilerle Kurtuluş Savaşı Müzesi haline getirilen 1. Meclis binasında verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, geçen yıl ilgili yönetmelikte yapılan değişiklikle bayram kutlamaları kapsamında stadyum gösterilerinin yerine kapalı spor salonları, parklar ve meydanlarda halkın katılımıyla şenlikler yapılmasının öngörüldüğü, Milli Eğitim Bakanlarının yaptığı stadyum konuşmalarının da artık gerçekleştirilmeyeceği hatırlatıldı.

Açıklamada, Bakan Avcı'nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajını, bayramın sahibi çocuklarla vermek üzere Kurtuluş Savaşı Müzesi haline getirilen 1. Meclis binasında kameralar karşısına geçtiği kaydedildi.

Avcı'nın Iğdır, Çanakkale, Sinop ve Mersin'den gelen 66 öğrenciyle, 1. Meclis binasını gezdiği ve bina hakkında çocuklara bilgi verdiği belirtilen açıklamada, bir kız öğrenicinin "Savaşan kadınlar da var mıydı" sorusu üzerine Halide Edip Adıvar'ın sadece bir romancı değil onbaşı olarak Kurtuluş Savaşı'nda görev yaptığını anlattığı kaydedildi.

Bakan Avcı'nın, çeşitli illerden gelen çocuklarla verdiği bayram mesajı, Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde ve ulusal kanallarda bu akşam yayımlanacak.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.