banner

KPSS'de konu ve dağılımların değişmesine tepki




Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, KPSS'deki değişiklik için, "ÖSYM'nin aklı yeni mi başına geldi? Bu son dakika golü öğretmenler arasında infial uyandırdı. ÖSYM adeta öğretmenleri ve KPSS adaylarını mağdur etme merkezi gibi çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) konu ve dağılımlarının güncellenmesine ilişkin, "ÖSYM adeta öğretmenleri ve KPSS adaylarını mağdur etme merkezi gibi çalışmaktadır" iddiasında bulundu.

Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) öğretmenlik için alan sınavının ilk kez yapılacağını hatırlatarak, sınava iki ay kala ÖSYM'nin KPSS'deki testlerindeki konu ve dağılımlarını güncellediğini anımsattı.

ÖSYM'nin güncelleme gerekçesi olarak, mevcut konu dağılımlarının yükseköğretimdeki derslerin çeşit ve ağırlıklarının değişmesiyle güncelliğini kaybetmesi ve ortak konular içeren konu gruplarının ağırlığının azaltılması olarak gösterildiğini belirten Koncuk, "Bu durumda biz de sormadan edemedik, ÖSYM'nin aklı yeni mi başına geldi? Bu son dakika golü öğretmenler arasında infial uyandırdı. ÖSYM adeta öğretmenleri ve KPSS adaylarını mağdur etme merkezi gibi çalışmaktadır" ifadelerini kullandı.

KPSS başvurularını 6-15 Mayıs arasında alınacağını, KPSS A Grubu ve öğretmenlik sınavlarının 6-7 Temmuz'da, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinin ise 14 Temmuz'da yapılacağını anlatan Koncuk, ÖSYM'nin güncellemeyi ise 17 Nisan'da kamuoyuna açıkladığını ifade etti.

Sınava bu kadar kısa süre kala konuların ve dağılımların değiştirilmesini eleştiren Koncuk, şunları kaydetti:

"Yarış sürerken kuralları bir anda değiştirmek nasıl bir yönetim anlayışıdır- Zira öğretmenler hazırlıklarını daha önce ilan edilen konulara göre yapmışken, yeni konular eklemek, dağılımları değiştirmek, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu bozmaktadır.

Bakan Avcı'ya eleştiri

Şu anda öğretmenlerden ÖSYM'ye karşı büyük bir tepki vardır. Çalışma şevki kırılan, kendisini neyin beklediğinden habersiz olarak sınava hazırlanan öğretmenlerin çektiği eziyetler artık son bulmalıdır. Öğretmen olarak atanmak için ellerindeki diplomanın yetersiz kalması, sürekli yarış içine çekilmeleri öğretmenleri yıpratmakta ve bunalıma sürüklemektedir. Atanma stresi yaşayan öğretmenlere ÖSYM'nin de yeni bir sancı yaşatması kabul edilebilir değildir. Tüm bu sorunlar yaşanırken Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan ses çıkmaması, Avcı'nın kulağının üzerine yatması da kamuoyu tarafından yadırganmaktadır."

Koncuk, sendika olarak taleplerinin ağustosta gerçekleştirilecek öğretmen atamalarının sayısının artırılması olduğunu da kaydetti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.