banner

Dinçer: Öğretmen atamaları Ağustos'ta yapılacak




Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada Ağustos ayında kadro verilirse öğretmen atamalarının yapılacağını söyledi.

öğretmen atamaları ağustostaMilli eğitim Bakanı Ömer Dinçer ‘Zorunlu Temel Eğitim’ konusundaki soruları cevaplarken öğretmen atamalarına ilişkin de bilgi verdi. Dinçer, “ Bu yılın Ağustos ayında kadro verilirse öğretmen atamalarının bir bölümünü yapacağız. Kadro sayısı konusunda bir şey söyleyemem. Mümkün olduğu kadar çok kadro verilmesini isteyeceğiz.” dedi. Dinçer şunları aktardı: " Atamaların bir bölümünü biliyorsunuz Şubat ayında yaptık, 17 bin civarında... Hükümetin ne kadar genel kadro tahsis edeceğini bilmiyorum, çünkü kanun çıkartmak gerekir. Mevcut Bütçe Kanunu'nda 29 bin kadro verildi 2012 yılı için toplam. Onun içerisinde 17 bin kadroyu bize tahsis ettiler zaten. Düşünün, tüm Türkiye için 29 bin, sadece Milli Eğitim Bakanlığı'na 17 bin kadro verilmiş. Dolayısıyla eğer yeni bir kadro oluşturulacaksa yeni bir kanun çıkması gerekecek. Orada bize ne kadar tahsiste bulunurlar, bilmiyorum. Ama biz elimizden geldiğince mümkün olduğu kadar çok kadro versinler diye mücadele edeceğiz." dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.