banner

Öğretmenlerin sınav notlarına MOBESE'li takip




Öğretmenlerin yaptığı tüm sınavlar izlemeye alınacak. Hangi okul, hangi sınıf ne kadar başarılı ya da başarısız tespit edilecek ve veriler merkezde toplanarak değerlendirilecek.

Ankara Milli Eğitim Müdürü, tıpkı sokakların MOBESE ile izlendiği gibi, öğretmenlerin verdikleri tüm sınav notlarını izleyeceklerini söyledi. Aydoğan, “Her dersten yapılan sınavları tek tek, sınıf sınıf ele alacağız, bir Ankara ortalaması çıkaracağız, sonuçta sınıf ortalaması Ankara ortalamasından düşük olan okulları bilgilendireceğiz” dedi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, başkentte tüm eğitim camiasının çok yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi. Kentin son Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) puan türlerine göre Türkiye genelinde en yüksek puanları alarak, geçmiş yıllara göre çok büyük bir atılım yaptığını ve en başarılı iller sıralamasında Türkiye birincisi olduğunu belirten Aydoğan, “Başkentimizin son 4 yıllık grafiği şöyle. 2010 yılında 6’ncı, 2011 yılında 5’inci, 2012 yılında 2’nci ve 2013 yılında Türkiye 1’incisi. Böyle bir başarı var mı bilmiyorum. Ayrıca, Ankara ilk kez tüm kategorilerde birinci oluyor. Bu da önemli bir şey” diye konuştu. Aydoğan, bu başarının tesadüfen elde edilmediğini, arkasında çok büyük bir çalışma olduğunu vurgulayarak, tüm okullarla etkili bir iletişim içinde olduklarını söyledi.

Eğitimin içindeki tüm aktörlerin niyetlerini, hedeflerini, stratejilerini bildiğini dile getiren Aydoğan, şunları söyledi:

“Herkesle çok yakın bir diyalog içindeyiz. İldeki tüm okullardan günlük rapor alan belki de tek iliz. Haymana’nın bir köyünde bir çocuğumuzun burnu kanasa haberimiz oluyor. Ankara’da veli profili de çok iyi. Okullarımıza çok yardımcı oluyorlar. Öğretmenlerimizin, gerek öğrencilerle gerekse velilerle diyalogları çok iyi. Bir de şu var. Biz doğrudan iletişimden yanayız. İnsan ilişkileri konusu bizim en temel önceliklerimizden biri ve herkes bizim bu önceliğimizin farkında. Tüm bunlar biraraya gelince, başarı da geliyor.”

Sınav notlarını izleyeceğiz

Kamil Aydoğan, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birçok yenilikçi uygulamaya da imza attığını belirterek, söz konusu uygulamaları hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin hizmetine sunduklarını bildirdi. Bunlardan birini daha önümüzdeki eğitim öğretim döneminde hayata geçireceklerini anlatan Aydoğan, şöyle konuştu:

“Tıpkı sokakların MOBESE ile izlendiği gibi biz de öğretmenlerimizin verdikleri tüm sınav notlarını izleyeceğiz. Çocuklar daha ilk yazılıyı olur olmaz, oluşturacağımız bir ekip, tüm Ankara’da yapılan birinci yazılıların sonuçlarının analizini yapacak ve öğrenciyi, veliyi değil okulu bilgilendirecek. ‘Müdürüm, sizin şu sınıfınızda Ankara’nın genel başarısıyla örtüşmeyen bir durum var. Hatta sizin kendi okulunuzun diğer sınıflarıyla da örtüşmeyen bir durum var. Bu sınıfta bir anormallik var, buraya dikkat edin’ diyecek. Yani bu sistemle, her dersten yapılan sınavları tek tek, sınıf sınıf, ele alacağız, bir Ankara ortalaması çıkaracağız, sonuçta sınıf ortalaması Ankara ortalamasından düşük olan okulları bilgilendireceğiz.”

Sistem cezalandırma amacıyla kullanılmayacak

Bu sistemin sonuçlarının kesinlikle cezalandırma amacıyla kullanılmayacağının altını çizen Aydoğan, bilgilendirme yapılacağını, önlem almak için okulların teşvik edileceğini, gerekirse de il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri olarak destek vereceklerini söyledi. Sistemin Türkiye’de ilk olacağını belirten Aydoğan, “Adeta eğitimin MOBESE’si Ankara’da kurulacak. Şu anda da benzer bazı sistemlerle zaten okullarımızı izliyoruz. Faaliyetlerini, başarılarını takip ediyoruz. Bu sistemle de izlemediğimiz, ölçmediğimiz, değerlendirmediğimiz tek bir açık nokta bile kalmayacak” ifadelerini kullandı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.