banner

Üniversiteler çözüm sürecine katkıda bulunuyor




Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Üniversitelerden çözüm süreciyle ilgili çok pozitif katkılar alıyoruz" dedi.

Çetinsaya, Kırıkkale Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen "3. Üniversiteler Bölge Toplantısı" öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Periyodik hale gelen bölge toplantılarının, bu dönemde çözüm süreciyle paralel devam ettiğini belirten Çetinsaya, "Üniversitelerimizin üst temsilcileriyle, üniversitelerimiz çözüm sürecine ilişkin nasıl katkı sağlayabilir, pozitif manada nasıl katkı yapabilir, bu süreçten kampüslerimiz nasıl faydalanabilir, kampüslerimizde bu havayı nasıl hissedebiliriz konusunu da görüşeceğiz" diye konuştu.

Öğrenci temsilcileriyle ve öğretim üyeleriyle bir araya gelip görüşlerini ve sorunlarını dinleyeceğini ifade eden Çetinsaya, şunları söyledi:

"Onlarla da bu konular üzerinde istişarede bulunacağız. Süreçle ilgili toplantılarımız Fırat Üniversitesinde başladı ve devam ediyor. Pazartesi günü İzmir üniversiteleriyle görüşüceğiz. Sırayla bütün bölgeleri ziyaret edip, görüşeceğiz. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki üniversiteleri ziyaret planımız var. Mayıs-haziran gibi bu süreci tamamlayacağız. Üniversitelerden çözüm süreciyle ilgili çok pozitif katkılar alıyoruz. Bu toplantılar bittiğinde daha da somutlaştıracağız."

Çetinsaya, bir gazetecinin, üniversitelerde çıkan olaylarla ilgili görüşünü sorması üzerine, "İnsanların toplumsal meseleler hakkında farklı görüşleri taşımaları çok doğaldır. Pozitif veya negatif tutum takınmaları normaldir ama bu kesinlikle şiddete başvurmadan, şiddete sığınmadan, tamamen akademik gelenekler ve demokratik süreçler içerisinde ifade edilmelidir. Bu bakımdan bu tartışmaların üniversitelerde yapılması normal ama asla ve asla şiddete başvurulmadan ve şiddete sığınmadan yapılması gerekir. Bu bakımdan bütün rektör arkadaşlarımızın hassasiyetini rica ediyoruz" diye konuştu.

Prof. Dr. Çetinsaya, toplantıda, üniversitelerin sorunlarını, YÖK ile ilişkilerini, yükseköğretimin genel problemlerini masaya yatırıp, çözüm yolları üzerinde konuşacaklarını söyledi.

Toplantıya, 14 üniversitenin rektörü ve rektör yardımcıları katıldı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.