banner

Üniversite-İşkur işbirliğinde iş garantili kurs




Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) ve İşkur İl Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile işsiz gençler 6 meslek dalında eğitilecek.

Üniversitesinin Sürekli Eğitim Merkezi'nde öğretim elamanları tarafından üçer aylık dönemler halinde kursiyerlere komilik, yönetici asistanlığı, solidworks, çağrı merkezi, satış ve pazarlama ve auto–cad eğitimi verilecek. Her dönem ortalama 100 kursiyerin katılacağı programda yüzde 20 istihdam garantisi sağlanacak. Daha önce KOSGEB ile benzeri bir protokol imzalayan BTÜ, sektöre kalifiye elaman yetiştirmeyi hedefliyor.

Kursların açılış töreninde konuşan Adana İşkur Müdürü Haşim Meydan, Adana'nın işsizlik oranında ülkemizde üst sıralarda yer aldığına dikkat çekti. İşsizliğin şehrin kanayan yarası olduğuna dikkat çeken Meydan, "Amacımız, bu tür mesleki eğitimler ile işsizleri meslek sahibi yaparak, hem mağduriyetlerini gidermek, hem de sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman ihtiyacını karşılamaktır. İnanıyorum ki Adana BTÜ ile yaptığımız ortak çalışma ile bu hedefimizi gerçekleştirme yolunda önemli adımlar atacağız." dedi.

Bugüne kadar binlerce kişinin eğitim gördüğü işgücü kurslarını hayata geçirdiklerine işaret eden Meydan, ilk kez bir üniversite ile ortak bir projeyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Adana iş kurumunda kayıtlı 108 bin işgücü, 62 bin ise işsizin bulunduğunu açıklayan Haşim Meydan, şöyle devam etti: "Daha iyi koşullarda iş arayanlar da var. İşsiz 62 bini bu kurslara davet ettiğimizde yüzde 7'si geliyor. İşsizliğin yanı sıra nitelikli elaman uyuşmazlığımız söz konusu. Sanayicimiz elaman istiyor; ancak beklediği özellikte personel bulamıyor. Bizdeki çok sayıda işgücüne rağmen işverenin istediği nitelikte değil. Bu eğitimlerle sözü edilen bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. İşsizimiz biraz sabırlı ve istekli olsa; onları yavaş yavaş eğitip, nitelik uyuşmazlığını gidermiş olacağız. Kursiyerlerimiz iş ayrımı yapmayacak. Buradaki eğitimden sonra üç dört yıllık pratikten sonra ancak bir meslek öğrenilebilir."

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Âdem Ersoy, eğitimli ve kalifiye eleman yetiştirmenin sektörler açısından önemini vurguladı. İş–Kur ile yürütecekleri projenin ilk adımını attıklarını hatırlatan Ersoy, "Üniversite olarak görevimizin sadece öğrenci eğitimi olmadığının bilincindeyiz. Çeşitli meslek dallarında vereceğimiz eğitimlerle hem işsizlik sorunu yaşayan insanları meslek sahibi yapmayı hem de sektörlere iyi yetişmiş eğitimli personeller kazandırmayı hedefliyoruz. Projemiz hem işsizlik sorunu yaşayan bireyler için hem de işverenler için faydalı olacak." şeklinde konuştu.

Bu tür projelerin kalkınma açısından önemline dikkat çeken Prof. Dr. Ersoy, KOSGEB ile imzaladıkları protokolle başladıkları sektör açılımını İşkur işbirliği devam ettirdiklerini anlattı. Amaçlarının eğitimde ayrım gözetmeksizin sürekliliği sağlamak olduğunun altını çizen Ersoy, "Protokol kapsamında verilecek mesleki eğitim kursları, üniversitemizin sektörde tecrübeli akademisyenleri tarafından gerçekleştirilecek. Bu bilinçle, sektörlere yönelik mesleki eğitimlerimizi, ilgili kurumlarla yapacağımız işbirlikleri ile sürdüreceğiz. Eğitimlerde başarılı olan kursiyerlerimizin yüzde 20'sine iş garantisi fırsatı tanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda Adana BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık, öğretim üyeleri ve kursiyerler de hazır bulundu.

Kaynak Sabah

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.