banner

YDS sorularına inceleme




YÖK Başkanı Çetinsaya, 7 Nisan’da yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS) ile ilgili gelen şikayetler üzerine inceleme başlattıklarını belirtti.

YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, İzmir'de katıldığı toplantının ardından AA muhabirinin sorularını cevapladı.

Çetinsaya, 7 Nisan'da ilk kez uygulanan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Belirleme Sınavındaki (YDS) soruların zor olduğuna dair şikayetlere de değindi.

Özellikle sosyal medyada yapılan şikayetlerin kendilerine de iletildiğini kaydeden YÖK Başkanı Çetinsaya, "Uzmanlarımıza şu anda inceletiyoruz soruları. Akademisyen adayları, yüksek lisans adayları da bu sınavlara girdikleri için sınavların kalitesi, derecesi, zorluğu önemli. Bir çalışma grubu kurduk, bu soruları inceletiyoruz. Tüm muhataplarımızla konuyu görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

Barış sürecine katkı

Barış süreciyle ilgili de açıklama yapan Çetinsaya, üniversitelerin, çözüm sürecine katkı sağlayabileceğini ifade etti ve bunun bir şablon şeklinde zorunlulukla gerçekleştirilemeyeceğini, gönüllülük esasına dayanan, her üniversitenin bulunduğu ilin ve bölgenin şartlarına göre yapılabileceğini söyledi.

Her üniversitenin sürece kendi şartlarına göre, bir damla ya da bir göl oluşturacak kadar katkı sağlayabileceğini kaydeden Prof. Dr. Çetinsaya, "Asıl olan üniversitelerin bu sürece katkı sağlamasıdır hem de pozitif katkı sağlamasıdır. Çünkü üniversiteler toplumun öncü kurumlarıdır, topluma yön vermesi gereken kurumlardır. Türkiye'nin böylesi önemli bir dönüşüm döneminde üniversitelerin de çözüm sürecinin bir parçası olmaları, ellerini taşın altına koyması gerekir. Bu hem bizim üniversite camiasının, aydın olarak, entelektüel olarak görevidir ama aynı zamanda üniversitelerin topluma hizmet görevinin de bir gereğidir" diye konuştu.

Gökhan Çetinsaya, kampüslerin bu sürecin bir parçası haline getirilebileceğine işaret ederek, kesinlikle toplumun gerisinde kalınmaması gerektiğini kaydetti.

"Gerginlikler sona erebilir"

Sürecin üniversitelere de katkısı olabileceğine dikkati çeken Çetinsaya, şunları söyledi:

"Hem eylemlerimiz ve söylemlerimizle bu sürecin Türkiye'de pozitif yürümesi için katkı sağlayabiliriz. Başta öğretim üyesi ve öğrenci ilişkileri, kampüs içindeki ilişkiler olmak üzere bu olumlu hava bizim de kampüsümüzde yaşanabilir. Gerginlikler sona erebilir. Başta disiplin yönetmelikleri olmak üzere her manada serbestlik, genişlik, özgürlük ortamı sağlanabilir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.