banner

Çalışmayı yapanlar mürekkep yalamış insanlar




Başbakan Erdoğan, bir Vakfı ziyareti sırasında ‘Zorunlu Eğitim Yasa Tasarısı’ hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Düz liselerden meslek liselerine geçişi kararlılıkla sürdüreceklerini söyledi.

Düz liselerden meslek liselerine geçiş süreciErdoğan, eğitimde 4+4+4 sistemiyle ilgili yapılan eleştirilen hatırlatılması üzerine de bu çalışmayı yürütenlerin mürekkep yalamış insanlar olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan, "60 ay meselesini sürekli gündeme getirenler lütfen dünyayı iyi incelesin. Çocuk kaç aydan itibaren alıcıdır buna baksın. Onlar ne zaman başlatıyor, biz ne zaman bakıyoruz, bunu incelesinler. Okul öncesi eğitimi ne zaman başlatıyorlar ve biz ne zaman başlatıyoruz, bunu bir incelesinler. İnceledikleri zaman 'merdivenleri çocuklar nasıl çıkacak.' Sen 3., 4. getirip de birinci sınıf öğrencisini koymazsın. Birinci kata koyarsın. Bu kadar komik ve kendilerine göre tezler ileri sürüyorlar. Bu işlerin hiçbirisini bizim yutacak halimiz yok. Biz bu işe sıfırdan başlamıyoruz. Bu işlerdeki deneyimimiz, tecrübemiz, dünyadaki tecrübelerin hepsini inceleyerek çalışmalarımızı yaptık ve komisyon bitecek, ondan sonra Genel Kurul'dan geçirmek suretiyle ülkemizin özellikle on yıllarını kaybettiği düz liselerden yavaş yavaş meslek liselerine geçiş sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uzlaşı çağrısıyla ilgili olarak da Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu ile bugüne kadar hiçbir uzlaşı sağlanamamış. Biz akşamdan sabaha kadar değişen birisiyle ne konuşacağız" dedi.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.