banner

'Anneliğin ideolojisi yok'




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Küçükçekmece'de iki ayrı bilgi evinin açılış törenine katıldı. Konuşmasında Uludere'ye yaptığı ziyaretten bahseden Erdoğan, "Anneliğin siyaseti ve ideolojisi yok. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilir" dedi.
emine_erdoganBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan "Söğütlüçeşme ve Halkalı Bilgi Evleri"nin açılış törenine katıldı. Söğütlüçeşme Bilgi Evi'nin açılışını Emine Erdoğan, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay'la birlikte gerçekleştirdi. Yoğun katılımın olduğu açılışta Emine Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Açılış konuşmasında Aileyi Koruma ve Kadına Karşı Şiddeti Önleme Yasası'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'nde kabul edilmesine de değinen Erdoğan, "Kadınlara çocuklara aile fertlerine yönelik şiddet artık ağır bir şekilde cezalandırılacak. Şiddete maruz kalanlar devlet tarafından koruma altına alınacaktır.
Her türlü ihtiyaçları karşılanacak devrim niteliğindeki bu düzenleme inanıyorum ki hanım kardeşlerimize yönelik insanlık dışı uygulamaların önüne geçecektir. Bütün kadınların bu yasa ile elde ettikleri hakları öğrenmelerini artık çaresiz olmadıklarını görüp şiddete dur demeleri öğrenmelerini rica ediyorum.
Bu çok önemli düzenlemeyi kadınlarımıza çocuklarımıza kazandıran Sayın Başbakanımıza hükümetimize ve Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na buradan teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.
Daha sonra Uludere'ye yaptığı ziyareti de anlatan Emine Erdoğan, "Biliyorsunuz önceki gün çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdik. Oradaki acılı ailelerle dertleştik, Allah hiç kimseye evlat acısı yaşatmasın. Rabbim hiç kimseyi böyle bir acı ile imtihan etmesin. Acılar paylaştıkça azalır, bizde acıyı paylaşmak ve kederi bölüşmek üzere oradaki kardeşlerimizi ziyaret ettik. Anadolu insanının saflığını, metanetini cesaret ve kahramanlığını orada bir kez daha yaşadım. Elbette gidenler geri gelmeyecektir ancak 75 milyonun Uludere ile dayanışması inanıyorum ki yaşanan acıyı ve bir nebze olsun azaltacaktır" diye konuştu.

Soruşturmaların tamamlanması hadisenin aydınlığa kavuşmasına elbette küçük de olsa bir teselli olacağını ifade eden Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Uludere'de bunu bir kez daha hissettim. Anneliğin siyaseti anneliğin ideolojisi yoktur kardeşlerim. Evladını kaybetmiş bir annenin acısını en iyi şekilde yine bir anne anlayabilir. Eşini babasını abisini kaybetmiş bir kadının acısını en iyi şekilde yine bir kadın anlar. Yaşanan acıların sona erdirecek bitirecek kişilerin ben anneler olduğuna inanıyorum schweizer-apotheke.de. Eğer anneler yüreklerini cesaretle ortaya koyabilirlerse bu acılar son bulacaktır."
Söğütlüçeşme Bilgi Evi'de yapılan açılış töreninde konuşan Başkan Aziz Yeniay 2 yeni Bilgi Evi daha hizmete açtıklarını söyleyerek, "Küçükçekmece'de toplam 7 Bilgi Evimiz oldu. Bilgi Evlerimiz özellikle mimari ve konsept açısında son derece iddialı ve farklı. Bilgi altyapısıyla birlikte sosyal ve sanatsal faaliyetleri yönünde oldukça zengin konuma sahip. Bu Bilgi Evleri ile birlikte Küçükçekmece'de toplam 50 bin öğrenci eğitim görecektir. Bu açılışında bizleri onurlandıran Başbakanımızın değerli eşi Emine Erdoğan'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Konuşmanın ardından Başkan Aziz Yeniay, Emine Erdoğan'ı Söğütlüçeşme Bilgi Evi'ni gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çıkışta Başkan Aziz Yeniay , Emine Erdoğan katılımdan dolayı bir tablo hediye etti.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.