banner

Robert’li bile iki dershaneye ve özel derse muhtaç oluyorsa!




Türkiye’nin en başarılı ve puanı en yüksek olan liselerinde okuyan öğrenciler bir tane ile de yetinmeyip en az iki dershaneye gidiyor ve sınavlar için en iyi hocalardan özel ders alıyor

Pervin Kaplan, Habertürk Gazetesi’ndeki köşesinde eğitim sisteminde en çok tartışılan sınav ve dershane konusuna değindi. Kaplan, Türkiye’nin en başarılı ve gözde okullarında okuyan öğrencilerin de sınavlara hazırlık için dershanelere gittiğini hatta bir tane ile de yetinmeyip iki ayrı dershaneye giderken bunun yanında özel derslere de yüksek meblağlar ödediğini belirtti.

Kaplan, öğrencilere bu durumu sorduklarında şu cevapları aldığını belirtti; Türkiye'nin en iyi okullarında okuyan bu gençlerin neden dershaneye ihtiyaçları olduğunu sorduğumda gerekçelerini şöyle sıralıyorlar: "Test tekniğini öğreniyoruz. Sınav kağıtlarını nasıl dolduracağımızı, hangi soruların çıkabileceğini anlatıyorlar. Bire bir ilgilenme, psikolog, koçluk desteği var. Psikolojik olarak yarışa hazırlanıyoruz. Bunları okullarda bulamazsınız. Bazılarında danışman bile yok.

Dershaneye giden arkadaşlarımızdan geri kalmak istemiyoruz. Sadece okul yetmiyor. Müfredat sürekli değişiyor. 9. sınıfta görmediğimiz bir dersten üniversitede sorumlu oluyoruz. Oysa fazladan birkaç soru bizi 10 bin ileriye taşır."

Pervin Kaplan'ın yazısı için Tıklayın

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.