banner

TBMM’den ÖSYM sınavlarıyla ilgili tartışılacak tasarı




TBMM’den ÖSYM ile ilgili çok tartışılacak kanun tasarısı.

TBMM’ ye sunulan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na göre, ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda adaylar artık Yargı kararı olmadan sınav kağıdını göremeyecek.

Lise ve üniversite, master, yabancı dil, kamu personel sınavları gibi ÖSYM tarafından yapılan sınavlara gireceklere kötü haber.

Hürriyet Gazetesi’nden Aysel Alp’in haberine göre,  ÖSYM’nin yaptığı tüm sınavlar için adaylar artık, Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde başvurarak soru ve yanıt kağıtlarını göremeyecekler. ÖSYM sınavlarında kopya çekenler de 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklar.

Dün akşam TBMM’ye sunulan Devlet Memurları Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın 6. Maddesi bu haliyle kabul edilirse memur adayları ile lise ve üniversite öğrenci adayları başta olmak üzere ÖSYM’nin sınavlarına girenler artık sınav kağıtlarını göremeyecekler.

İşte o madde;

Gelen itirazlardan bunalan ÖSYM’nin isteğiyle eklenen hüküm şöyle:

 “9/10/2003 tarihli ve 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununun 2. Maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir: “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından uygulanan sınavlara ait soru ve cevaplar bu Kanun kapsamı dışındadır.”

Tasarı ile ayrıca geçici olarak ÖSYM başkanlığının ihtiyaç duyduğu işlerde üniversite öğrencileri ile master ve doktora öğrencilerinin kısmi zamanlı olarak çalıştırılabilmesi olanağı getiriliyor. Bu işler nedeniyle kişilerin yurt hakları ile kredi ve burs haklarının kesilmeyeceği hükme bağlanıyor.

Kaynak Hürriyet

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.