banner

En az 100 bin öğretmen atanmalı




Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmen ihtiyacının 128 bin olduğunu, Ağustos’ta yapılacak atamalarda en az 100 bin öğretmenin atanmasını istediklerini belirtti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan kadro sayısının 37 bin 706 olduğunu fakat Bakanlığın öğretmen ihtiyacının 128 bin olduğunu aradaki boşluğu da ücretli öğretmenle doldurduğunu ifade etti.

Bakanlığın, bu yıl yine öğretmen ihtiyacını karşılayamayacağını ve atama bekleyenlerin hayal kırıklığı yaşayacağını ileri süren Koncuk, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmadığını, ülkede atama bekleyen 350 bin öğretmen bulunduğunu ve her yıl eğitim fakültelerinden 40-50 bin kişinin mezun olduğunu hatırlattı. İsmail Koncuk, "Haziranda mezun olacaklarla atama bekleyen öğretmen sayısı 400 bini bulacaktır. Öte yandan ülkemizin öğretmen ihtiyacı da çok fazladır. Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ihtiyacını 128 bin olarak açıklamıştır. Bakanlık okulların öğretmen ihtiyacını ücretli öğretmenler eliyle gidermeye çalışmaktadır. Ülkemizde okullarda görev yapan ücretli öğretmen sayısı yaklaşık 60 bin’dir. Eğitimin kalitesini ve verimini düşüren, iş güvencesinden yoksun, girdiği ders başına ücret alan öğretmenlerle Türkiye'nin nasıl bir geleceği olabilir" dedi.

Şubat ayında atama yapılmaması nedeniyle öğretmenlerin ağustos ayındaki tek atamayı beklediğini belirten Koncuk, Avcı'nın bakanlığa ayrılan kadroyu kabul etmemesini ve ağustosta 100 bin öğretmen ataması için ikna turlarına çıkmasını istedi. Koncuk, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu noktada, öğretmenler de ağustosta ciddi bir atama yapılması konusundaki taleplerini, Başbakanlığa, Milli Eğitim ve Maliye bakanlıklarına telefon, faks, mektup yoluyla iletmelidir. Hükümet de seçim sürecine gireceğimizi göz önüne alarak, atama bekleyen öğretmenlerin taleplerine kulak vermelidir. Türk Eğitim-Sen olarak 100 binden daha az öğretmen atamasını kabul etmiyoruz ve bunun tüm sorumluluğunun hükümette olduğunu ilan ediyoruz. Bu ülkeyi yönetenler bilmelidir ki öğretmenler sadaka değil, ülkenin öğretmen ihtiyacını giderecek kadar atama yapılmasını istemektedir."

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.