banner

Üç lider açılışta yan yana geldi!




İngiltere’deki Madame Tussauds Müzesi’nin benzeri Eskişehir’de kuruldu. Balmumundan heykellerin sergilendiği müze görenleri hayrete düşürüyor.

Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesi olma özelliği taşıyan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi'nde, Osmanlı Devleti padişahlarından Atatürk'e, sanatçılardan sporculara kadar 160 ünlünün heykelleri bulunuyor.

Türkiye'nin ilk balmumu heykel müzesi olma özelliği taşıyan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykel Müzesi'nde, Osmanlı Devleti padişahlarından Kurtuluş Savaşı kahramanlarına, Atatürk'ten dünya liderlerine, sanatçılardan sporculara kadar 160 ünlünün heykelleri bulunuyor.

Müzede heykeli bulunan Orhan Gencebay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendi heykelini görünce şaşırdığını söyledi. Gencebay, müzede çok sevdiği, daha önce rahmetli olan dostlarının heykelleriyle Atatürk'ün heykelini gördüğünde çok duygulandığını ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinema sanatçısı Göksel Arsoy da yapımcısı ve başrol oyuncusu olduğu "Şafak Bekçileri" filmini 1963'te Eskişehir'de çektiğini belirterek, bu filmden esinlenilerek yapılan balmumu heykelinin kendisine büyük bir sürpriz olduğunu dile getirdi.

Heykelinin çok güzel olduğunu belirten Arsoy, "Heykelimin yanından durdum. İkizim gibi olmuş, sadece saçlarım biraz beyazlamış" dedi.

Tiyatrocu ve yönetmen Haldun Dormen de "Yılmaz Büyükerşen harika bir müze yapmış. Heykellerin bazıları benzemiyor, ancak Madame Tussauds Müzesi'nde de aynı şeyler var. Rutkay Aziz'in heykelini çok beğendim" diye konuştu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.