banner

Liseli Serap’ı yakanlara müebbet




Yargıtay, 2009'da İstanbul’da İETT otobüsüne molotof atarak lise öğrencisi Serap Eser'in ölümüne neden olan iki sanığın ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onadı.

İstanbul Küçükçekmece'de, 8 Kasım 2009'da İETT otobüsüne molotof atılması nedeniyle ölen lise öğrencisi Serap Eser'le ilgili davada verilen karar, Yargıtay tarafından onandı. İki sanık 2'şer kez ölünceye kadar ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kasten adam öldürmeden ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi yargılama sonucu sanıklardan Salman Akpınar'a 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7 yıl 8 ay, Hamit Aksan'a da 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 6 yıl 8 ay hapis cezası vermişti. İki tutuklu sanığın, "PKK silahlı terör örgütü adına hareket ederek üzerlerine atılı olan devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdiklerini" belirten mahkeme, sanıkların suçun işlenişi, fiilin özellikleri, kastın yoğunluğu, olaydaki konumlarını dikkate alarak ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarına hükmetmişti. Dosyanın gönderildiği Yargıtay 9. Ceza Dairesi, mahkemenin kararını onadı. Onama kararında, "Kovuşturma sonuçlarına uygun şekilde suç vasfı tayin edilmiş, savunmaları inandırıcı gerekçelerle reddedilmiş ve kasten öldürme ve patlayıcı madde bulundurma suçlarının sübutu kabul edilmiş, incelenen dosya kapsamına göre verilen hükümlerde bir isabetsizlik görülmemiş olduğundan sanıklar ve müdafiinin yerinde görülmeyen temyiz itirazının reddiyle hükümlerin onanmasına..." denildi. Daire, sadece sanık Akpınar'a terör örgütünün propagandasını yapma suçundan verilen 1 yıllık hapis cezasını bozdu.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.