banner

Komisyonda şimdi de PİNOKYO tartışması




Meclis Milli Eğitim Komisyonu 4+4+4 teklifi mesaisine tartışmalı başlarken, komisyon çalışmalarına pinokyo damgasını vurdu. CHP'li Ali Haydar Öner'in Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e yönelik 'Sayın bakanımız dikkat etsinler adı Pinokyo’ya çıkmasın' tartışma çıkardı.
pinokyoMeclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran ve görüşmeleri devam eden "İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" bugün de kavgayla başladı.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda tansiyon yine yükseldi. Zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner arasında "Pinokyo" tartışması yaşandı. Teklifin 5. maddesine ilişkin söz alan CHP Isparta Milletvekili Öner, sözlerine "Sayın Bakan'ın nerede olduğu anlaşıldı. Yeni sitkom başlamış, kanal kanal geziyor. Sayın Bakanım dikkat etsin, adı Pinokyo'ya çıkmasın. Sayın
Bakan'ın asıl görevi kanal kanal dolaşıp kamuoyunu yanıltmak değil" şeklinde başladı. AK Partili milletvekilleri CHP'li Öner'in bu sözlerine tepki gösterdi. Öner de "Hiç kimseden korkmadan, çekinmeden gerçekleri söylemek üzere buradayım" dedi.
Komisyon Başkanı Nabi Avcı ise Öner'den özür dilemesini isteyerek, "Kanaatlerinizi çok daha nazik şekilde ifade edebilirsiniz" diye konuştu. Öner de cevap olarak, "Sayın Bakan kamuoyunu yanıltan sözlerini geri almazsa ben de sözlerimi geri almam. Sonuçlarına da katlanırım" şeklinde konuştu. Gerilimin artması üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, "Hakaretinizi geri alın. Geri alazsanız komisyonun çalışma usulü ile ilgili ciddi sıkıntı yaşanır" dedi. AK Partili milletvekillerinin "Pinokyo
tanımlamasını kullanamazsınız" demesi üzerine Öner, "Hiç kimse bana bu sözü geri aldıramaz" cevabını verdi.
Tartışmaların ardından konuşan Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "Ben hayatımda bugüne kadar hiç yalan söylemedim. Yanlış bilgi de vermedim. Eğer benim yanlış bilgi verdiğime dair bir şey söyleyebilecekse onu söylesin. Bunun dışında bu komisyonun sağlıklı ve etkin çalışabilmesi için özür dilemesini beklemiyorum. Böyle birisinin özür dilemesi de zaten benim için makbul bir şey değildir. Onu kendi terbiyesizliğine mahkum ediyorum" ifadelerini kullandı. Öner'in "Benim sicilimde 'intihalci' yazmıyor" şeklindeki
sözlerine Dinçer, "Konuşma terbiyesiz" demesi üzerine, Öner de, "Bana kimse terbiyesiz diyemez" karşılığını verdi.
Komisyon Başkanı Nabi Avcı, tartışmaların yaşandığı sırada basın mensuplarını ve üyeleri cep telefonuyla görüntü almaması için uyararak, "Biraz önce salon ile ilgili eleştiriler vardı ama görüyorum ki sorun salonun kapasitesinde değil bizde, hepimizde. Bu üslupla hangi salona geçsek aynı neticeleri alacağız. Önce farklı bir salonda daha düzenli çalışabilecek bir heyet olduğumuzu kendi kendimize kanıtlayalım, salon çözümünü ayrıca üretelim" dedi. Diğer taraftan, basın mensuplarıyla Nabi Avcı'nın danışmanı olduğunu söyleyen bir kişi arasında tartışma çıktı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.