banner

Başbakan Erdoğan, Afrikaya gidiyor




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Haziran Pazartesi Afrika ülkeleriyle ikili ilişkilerin geliştirilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, çok sayıda iş adamıyla Fas, Cezayir ve Tunus'a gidecek.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda iş adamıyla Fas, Cezayir ve Tunus'a resmi ziyarette bulunacak.

Erdoğan'ın, 3-6 Haziran'da gerçekleştireceği ziyaretler, Fas'tan başlayacak. Erdoğan'ın, bu ülkenin liderleriyle bir araya gelmesi ve Türkiye-Fas İş Forumu'na katılması bekleniyor.

MÜSİAD'ın organizasyonuyla oluşturulan ticaret heyetinin de eşlik edeceği ziyarette, Türk ve Faslı iş adamlarının iş forumunda bir araya gelerek  yeni ticari işbirlikleri kurması hedefleniyor.

Türkiye-Fas ekonomik ilişkileri, 1 Ocak 2006'da yürürlüğe giren Serbest Ticaret Anlaşması ile önemli ölçüde canlanırken, 2010'da 1,02 milyar dolara ulaşan ticaret hacminin daha da artması amaçlanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın temaslarında, siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmelerin de ele alınması öngörülüyor.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.