banner

11 sendika grev kararı aldı




Eğitim-Sen’in de aralarında olduğu 11 sendika grev kararı aldı. 125 bini öğretmen toplam 240 bin kişi 4-5 Haziran'da iş bırakacak

KESK Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 4-5 Haziran’da greve gideceklerini açıkladı. Alınan karar, aralarında Eğitim-Sen’in de olduğu 11 sendikada toplam 240 bin kişiyi kapsayacak

Türkiye genelinde 5 Haziran Çarşamba günü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişiklik tasarılarına karşı yapılması daha önceden kararlaştırılan grev, aynı zamanda Gezi Parkı olaylarını da içerecek. 

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK), Birleşik Kamu İş Konfederasyonu gibi bazı memur ve işçi sendikalarınca tüm Türkiye genelinde kamu kurum ve kuruluşlarında iş bırakılacak.

AK Parti iktidarının kamuya ait tüm hizmetleri ortadan kaldırırken kamu çalışanlarına dokunulmayacağının düşünülemeyeceğini belirten Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, 5 Haziran Çarşamba günkü grev kararının daha önceden 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişikliklere ilişkin iken son yaşanan Gezi Parkı olayları nedeniyle Gezi Parkı’nı da içereceğini dile getirdi.

125 bin öğretmen greve gidiyor

Eğitim-Sen de aldığı grev kararıyla 125 bin öğretmenin 4-5 Haziran'da iş bırakacağını bildirdi

Öğretmenlerin 4-5 Haziran'da yapacağı eylemle ilgili Hürriyet’e açıklama yapan Eğitim-Sen Basın Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa, şunları söyledi: 

“Birincisi hükümetin iş güvencemize yönelik yapmak istediği değişikliklere karşı bir tepki. İkincisi de ülkemizde halkın meşru demokratik tepkisine karşı otoriter, baskıcı yönelimlerine dur demesi için iki günlük greve gidiyoruz, hükümeti uyarıyoruz. Bir an önce hükümet yetkilileri hem kullandığı dilden hem de baskıcı uygulamalarından vazgeçmelidir. Üyemiz olan 125 bin öğretmen 4-5 Haziran’da grevde ve alanlarda olacak.”


YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.