banner

YÖK Başkanı, Muş’ta çözüm sürecini anlattı




YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, çözüm sürecine ilişkin, "Eğer bu süreci başarı ile tamamlarsak Türkiye'mizin ve Anadolu'muzun 21. yüzyılda insanlık tarihine katkısını şimdiden görebiliyorum" dedi.

YÖK Başkanı Çetinsaya, Muş Alparslan Üniversitesindeki senato toplantısının ardından tarihi Murat Köprüsü'nü gezdi.

Daha sonra üniversiteye geçen Çetinsaya, öğrencilerle konferansta bir araya geldi. Çetinsaya, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, üç temel meselesinden ikisini çözdüğünü, sıranın toplumsal ve sosyal barışa geldiğini söyledi.

Çözüm sürecinin, ülkenin ve Anadolu coğrafyasının yarınları için inşa süreci olduğunu vurgulayan Çetinsaya, bölgede yıllardır devam eden sorunun 1990'lı yılların başında çözülmesi gerektiğini ancak yaşanan istikrarsızlıklar ve 28 Şubat benzeri süreçlerin bunun önüne geçtiğini ifade etti.

Ülkede, şu anda iktisadi ve siyasi istikrar olduğuna dikkati çeken Çetinsaya, "Şimdi zenginleşmede dünyanın 16. büyük ekonomisi olmuş bir ülkenin imkanları ve hepimizin sağduyusu var. Böylesi bir durum ülke insanlarının çözüm sürecini birlikte inşaa etmesine yol açacak, sebep olacaktır. Eğer bu süreci başarı ile tamamlarsak Türkiye'mizin, Anadolu'muzun 21. yüzyılda insanlık tarihine katkısını şimdiden görebiliyorum'' diye konuştu.

Çetinsaya, konferansın ardından MŞÜ Öğrenci Konseyi temsilcileri ile basına kapalı toplantı yaptı.

YASAL UYARI:

Yayınlanan köşe yazısı ve haberlerin tüm hakları ESM Yayıncılığa aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.



Egitimtercihi.com
5846 Sayılı Telif Hakları Kanunu gereğince, bu sitede yer alan yazı, fotoğraf ve benzeri dokümanlar, izin alınmadan ve kaynak gösterilmeden kesinlikle kullanılamaz. Bilgilerin doğru yansıtılması için her türlü özen gösterilmiş olmakla birlikte olası yayın hatalarından site yönetimi ve editörleri sorumlu tutulamaz.